Sari la conținut

Explozie la hidrocentrală. Un român mort și zeci de victime

explozie

Explozie la hidrocentrală. Un român mort și zeci de victime în urma incidentului întâmplat la o hidrocentrală administrată de ENEL și a fost construită în anul 1975.

Explozie la hidrocentrală. Un român mort și zeci de victime

Un român se află printre victimele exploziei din Italia care a avut loc la o hidrocentrală din centrul ţării, potrivit presei italiene.

Trei oameni au murit, mai mulți au fost răniţi şi patru sunt daţi dispăruţi.

Cauzele exploziei sunt încă necunoscute. Compania Enel, care operează centrala, dă asigurări că structura barajului de acumulare nu a fost afectată. Producţia de energie a fost oprită, dar fără impact pentru alimentarea locală sau naţională, după cum susţine operatorul.

 

Explozie la hidrocentrala lacului de acumulare Suviana de lângă Bologna

Explozia s-a produs la hidrocentrala lacului de acumulare Suviana de lângă Bologna, situat în lanțul muntos al Apeninilor și format în urma construirii unui baraj în 1932.

O turbină a explodat la etajul opt, provocând mai întâi un incendiu și apoi inundarea celui de-al noulea etaj cu prăbușirea unei plăci de pardoseală la circa 30 de metri sub nivelul apei. Pentru moment nu există pagube la structura barajului.

Cel puțin 12 tehnicieni, toți de la companii externe, lucrau înainte de explozie la ajustări la centrala electrică. Trei dintre cei aflați la etajul opt au murit pe loc. Printre aceștia se afla și un bărbat român în vârstă de 45 de ani, rezident în localitatea Settimo Torinese din regiunea Piemonte.

Alții au fost loviți de tavanul prăbușit înainte ca un tub de răcire a turbinei să inunde încăperea. Patru persoane sunt date dispărute, cinci sunt grav rănite și sunt internate în spitalele din Parma, Cesena, Bologna și Pisa.

Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a cerut să se facă lumina asupra dinamicii accidentului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel