marți, ianuarie 19, 2021
Sârbu Marinela

Explozie puternică într-un apartament de bloc din Capitală. O persoană a decedat şi alte 18 au fost evacuate în urma unei explozii produse în această dimineață într-un apartament, urmată de un incendiu, la etajul 7 al unui bloc din strada Aleea Podul Giurgiului din Sectorul 5 al Capitalei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență proprietarul locuinței a fost găsit decedat, iar un bărbat cu probleme locomotorii a fost expus la fum și a fost transportată la spital. 18 persoane au fost evacuate, iar alte 30 au ieșit din bloc.

“Fumul rezultat a pătruns în apartamentele învecinate, astfel că s-a procedat la evacuarea a 18 locatari de la etajele inferioare. Un bărbat cu probleme locomotorii a fost expus la fum şi a fost transportat la spital. Alţi 30 de locatari au ieşit din bloc după producerea exploziei“, informează Biroul de presă al ISU Bucureşti-Ilfov.

Explozia s-a produs la etajul 7 al unui bloc cu 9 etaje din Secorul 5 al Capitalei.

De pe trotuar, se vede apartamentul care încă fumegă, tâmplăria de geam termopan este pur și simplu distrusă, plasticul topit, plasticul alb care încadrează geamurile, toată fațada în jurul apartamentului de la bloc este distrusă și se vede că au fost afectate și alte apartamente, 7 potrivit primelor informații de la pompieri, potrivit corespondentului Rador.

La o primă evaluare mai sunt şapte apartamente care prezintă avarii.

La faţa locului acţionează patru autospeciale de stingere, SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Toată zona este izolată, iar foarte mulți locatari din blocurile învecinate care au ieșit să vadă, probabil speriaţi de zgomotul foarte puternic.