Sari la conținut

Extractele de drojdie de bere întârzie îmbătrînirea. În ce combinații trebuie luate pentru a fi eficiente

Drojdia de bere este un excelent revitalizant şi, consumată cu regularitate, ajută la întîrzirea procesului de îmbătrînire.

Ea nu trebuie însă cosumată ca atare, în stare vie, ci sub formă de extracte în care drojdia este inactivată.

Din nefericire, astfel de produse (foarte sănătoase şi care se consumă pe scară largă în Occident), nu se prea găsesc pe piaţa românească. „Prepararea drojdiei sub formă de extract înseamnă inactivarea ei. Drojdia nu trebuie consumată ca atare, în sare vie, pentru că în loc să ofere ceva sănătos organismului ia din ceea ce acesta are deja (drojdia este foarte rezistentă la acizi, nu moare imediat). Acelaşi lucru se întîmplă spre exemplu şi în cazul laptelui pasteurizat la temperaturi scăzute: în loc să ofere calciu organismului, ia din cel care există deja”, ne-a explicat expertul în alimentație Gheorghe Mencinicopshi.

Totuşi, există şi pe piaţa românească-mai ales în farmacii – complexe vitaminice care conţin drojdie de bere. Însă, variantele în care acest produs poate fi fabricat sunt foarte multe: de la granule, pulbere, care se pot adăuga în orice mîncare pe care o consumăm, pînă la tablete sau caspule care se iau ca atare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.