Sari la conținut

Extractul derivat din muguri de broccoli ar putea reduce cancerul de piele

Broccoli, beneficii
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Broccoli previne cancerul de piele

Alimentul care poate reduce cancerul de piele. Deoarece expunerea la razele ultraviolete (UV) rămâne principala cauză a cancerului de piele, profesioniștii din domeniul sănătății testează produse de protecție solară sigure și eficiente care ne pot proteja pielea de intensitatea soarelui.

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona Cancer Center și Universitatea Johns Hopkins au identificat un compus din broccoli care ar putea apăra împotriva dezvoltării melanomului atunci când este aplicat pe piele.

Sulforafanul, o substanță fitochimică găsită în broccoli, a fost asociat cu proprietățile de combatere a cancerului atunci când este consumat; cu toate acestea, puține studii s-au ocupat de aplicarea sa topică, potrivit Medical News Today.

Alimentul care poate reduce cancerul de piele

O echipă condusă de dr. Sally Dickinson, profesor asistent de cercetare la departamentul de farmacologie al Universității din Arizona, a studiat proprietățile chimioprotectoare ale broccoli-ului din 2005.

„Căutăm metode mai bune de prevenire a cancerului de piele în formate care sunt accesibile și ușor de gestionat pentru uz public. Sulforafanul poate fi un candidat excelent pentru a fi utilizat în prevenirea cancerului de piele cauzat de expunerea la raze ultraviolete”, a spus Dickinson într-o declarație.  

Conform descoperirilor echipei, sulforafanul este eficient în activarea genelor care luptă împotriva cancerului, inclusiv Nrf2, care inhibă căile cauzatoare de cancer, cum ar fi proteina AP-1.

Extractul derivat din muguri de broccoli protejează împotriva razelor UV

„Sulforafanul este genul de compus care are atât de multe aplicații teoretice incredibile dacă doza este măsurată corect”, a adăugat Dickinson. „Știm deja că este foarte eficient în blocarea arsurilor solare și am văzut cazuri în care poate induce enzime protectoare în piele”.

Potrivit American Cancer Society, melanomul, care este cel mai mortal tip de cancer de piele, reprezintă peste 9.000 din cele 12.000 de decese prin cancer de piele în fiecare an.

Dickinson și echipa ei speră că aplicarea sulforafanului pe piele poate ajuta persoanele cu un sistem imunitar slăbit să-și reducă riscul de a dezvolta cancer de piele.

„Chiar dacă există o conștientizare sporită cu privire la necesitatea unei expuneri limitate la soare și a utilizării de creme de protecție solară, încă observăm mult prea multe cazuri de cancer de piele în fiecare an”, a spus ea.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel