Sari la conținut

Fabrică de adeverințe medicale la Turda. Amenzi colosale!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Poliţiştii şi procurorii au făcut mai multe percheziţii în oraşul Turda, într-un dosar care vizează eliberarea de adeverinţe medicale pentru angajare de către o funcţionară care nu avea acest drept.

Una dintre descinderi a avut loc la o instituţie publică. S-au dat amenzi în valoare de 27.000 de lei în dosar. ”La data de 28 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au efectuat 5 percheziţie domiciliare, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (15 acte materiale) şi înşelăciune.

Adeverinţe pe bandă rulantă

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2023, o femeie, de 55 de ani, din Turda, funcţionar în cadrul unei instituţii, ar fi întocmit mai multe înscrisuri oficiale din domeniul de medicină, fără a avea acest drept, pe care le-ar fi remis unor persoane fizice şi juridice”, a transmis, joi, IPJ Cluj.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că funcţionara a emis adeverinţe medicale de angajare, deşi nu avea acest drept. Perchiziţiile au fost făcute la domiciliile a două persoane fizice, la o instituţie publică, la un centru pentru persoane vârstnice şi la un operator economic din municipiul Turda.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Amenzi colosale

”În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, dar şi alte bunuri de interes în cauză. Cercetările au fost demarate de către Biroul de Investigaţii Criminale Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în urma sesizării făcute de reprezentanţii unei instituţii publice din municipiul Turda”, a mai transmis IPJ Cluj.

Poliţia anunţă că, în urma verificărilor, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 27.000 de lei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel