vineri, septembrie 30, 2022

Marele Părinte Duhnic Paisie Olaru spunea că „orice rugăciune este dar de la Dumnezeu”, dar daca vrem să ne îndeplinim și cele mai arzătoare dorințe trebuie să citim: dimineața Acatistul Maicii Domnului, seara Paraclisul Fecioarei Maria, Crezul și neapărat ori de câte ori putem Psalmul 50.

Potrivit marelui părinte duhovnic, atunci când ne confruntăm cu o situație care pare că nu are soluție, 12 mătănii făcute la 12 noapte rezolvă orice dorință imposibilă.

Te-ar mai interesa: Se revine sau nu la școala online? Anunțul de ulti...

Rugăciunea Tătăl Nostru se spune ori de câte ori putem

Părintele ne îndeamnă să spunem rugăciunea Tatăl Nostru ori de câte ori putem în decursul zilei, urmată de rugăciunea inimii: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluește-mă pe mine, păcătosul”.

În ceea ce privește rugăciunile de noapte, la ora 12 ar fi bine să facem cel puțin 12 metanii și la fiecare metanie să spunem: Maica Domnului, nu mă lăsa…

Nu în ultimul rând, atunci când citim un acatist sau un paraclis ar fi foarte bine să facem câte 24 de metanii.

De asemenea, părintele Paisie a lăsat credincioșilor și un sfat cu mare însemnătate: „Dar dacă te scoli dimineata si te învârtești asa, prin casă – că mai am asta de făcut, mai am si treaba astălaltă -, apoi nu-ti merge bine toată ziua.

Te-ar mai interesa: Să ne pregătim psihic: ANRE avertizează că vom pri...

Asa că să faci oleacă de canon în fiecare zi, ca dreptul Iov, care aducea jertfă în fiecare zi pentru feciorii lui – poate au gresit ceva cu gândul”.

Părintele Paisie Olaru

Potrivit publicației Doxologia, Paisie Olaru a fost un mare duhovnic ortodox român. El s-a născut la 20 iunie 1897, în satul Stroiești, comuna Lunca, județul Botoșani. A făcut parte dintr-o familie cu cinci copii și a fost cel mai mic la părinți. Tatăl său, Ioan și mama, Ecaterina, i-au dat, la botez, numele de Petru.

Te-ar mai interesa: Taina Spovedaniei se schimbă, după scandalul Visar...

În anul 1921, Petru a intrat în viața monahală la Schitul Cozancea și și-a schimbat numele în Paisie. În anul 1943 a fost hirotonit diacon, iar în 1947, preot. Pentru puțin timp a fost egumen la schitul de metanie. Însă, în același an s-a retras la Mănăstirea Sihăstria, unde a devenit duhovnic al întregii obști, până la sfârșitul vieții sale. Între anii 1972 – 1985 s-a nevoit ca sihastru la Schitul Sihla, iar în ultimii cinci ani de viață s-a întors, bolnav, în chilia sa de la Sihastria. A trecut la cele veșnice în noaptea de 18 octombrie 1990.

Te-ar mai interesa: Oncolog: ”Durerile de sân, un semn de alarmă pentr...

Arhimandritul Ilie Cleopa a fost ucenic și prieten al părintelui. De la acesta se păstrează o scurtă descriere, care cuprinde întreaga viață închinată lui Dumnezeu și oamenilor: „Așa era Părintele Paisie Olaru: smerit, tăcut, blând, înţelept la cuvânt,…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private