miercuri, martie 22, 2023

Făina de insecte se află și în magazinele din România. Așadar, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a lansat un apel la informarea corectă a consumatorilor cu privire la produsele din Făina de greier care este comercializată și în România după ce Comisia Europeană a dat undă verde

„În legătură cu informarea corecta şi completă a utilizării în produsele alimentare a următoarelor ingrediente aprobate de Comisia Europeana ca surse de proteine provenite din :

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic dă verdictul: Ce reguli trebuie să r...

  • Acheta domesticus – greierele de casă
  • Alphitobitus diaperinus – larvele gândacului de făină
  • Tenebrio molitor – viermele galben de făină
  • Locusta migratoria – lăcusta migratoare

Produsele alimentare care conţin ca şi ingrediente proteine de tip „novel food” din insectele mai sus menționate considerați că ar trebuie să fie etichetate în mod clar şi comercializate numai pe rafturile alocate în acest scop?

Consumatorii ar trebuie să fie în măsură să „distingă şi să diferenţieze” produsele care conţin proteine din insecte aprobate de Comisia europeana ca „Novel food” conform noilor reguli”, spune Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe Facebook.

Ministrul Agriculturii, despre făina de greieri

Petre Daea nu se aliniază trendurilor alimentare moderne. În condițiile în care greierele de casă a fost recunoscut ca aliment în UE, ministrul Agriculturii spune că românii ar trebui să își păstreze tradițiile culinare și să nu renunțe la sarmale și cârnați pentru delicatesele din insecte.

Te-ar mai interesa: Părintele Iustin Pârvu, rețetă pentru tratarea can...

„Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiți acum ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, citat de News.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private