Sari la conținut

„Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă orice boală. Medicii sunt uimiți : „În urma analizelor de laborator, s-a descoperit că …”

„Fântâna tămăduirii” bucură localnicii și nu numi cu apă de izvor, undeva la marginea comunei Smeeni din județul Buzău. În anul 1926, se zvonea că apa din această fântână vindecă orice boală. Denumită de presa vremii drept o „pepinieră a bolilor contagioase”, fântâna tămăduirii a fost interzisă de autorităţile sanitare ale vremii, după câteva luni de scandaluri . În 1990, isteria s-a declanşat din nou timp de șase luni, după câteva „miracole” consemnate de săteni.

Primul Maglavit al României, la Smeeni

Legenda care a adus zeci de mii de români în pelerinaj s-a născut cu 9 ani înaintea fenomenului Maglavit, unde ciobanul Petrache Lupu, susţinea că l-a văzut pe Dumnezeu.

Totul ar fi pornit de la o legendă conform căreia un tânăr cioban orb, ce se îndrepta cu tatăl sau către oraş, și-a căpătat vederea atunci când s-a oprit în acest loc şi s-a spălat pe faţă cu această apă. I-a spus tatălui său că poate vedea lumina zilei, iar din acel moment s-a răspândit vestea că izvorul de la Smeeni este unul care face minuni.

La punctul numit „La Buturugi” din afara satului, unde a avut loc prima minune, ciobanul a săpat o fântână alături de care a ridicat o cruce din lemn, pe care a notat numele său şi amintirea viziunii sale. Ulterior, apa fântânii a fost considerată a fi făcătoare de minuni, potrivit infobaragani.ro

„Miracolul de la Smeeni”, cum era numit fenomenul de către presa vremii, devenise celebru în toată România, după ce mai mulţi bolnavi incurabili s-ar fi vindecat în mod surprinzător, după ce au consumat apă din fântîna tămăduirii.

Medic: apa curată şi mai rece decât cea obișnuită

În prezent, zona este intens vizitată doar de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Autoritățile locale vor să transforme chiliile abandonate în cămine pentru bătrâni sau cazare pentru turiști.

Medicii spun că nici acum nu este deslușit misterul acestei fântâni.

“În urma analizelor, nu s-au descoperit substanțe deosebite în apă, dar cert este că era curată şi mai rece decât cea obișnuită, pentru că provenea dintr-un izvor subteran al râului Călmăţui. Nu este exclus însă ca unele vindecări ale unor boli mai puţin grave să fi fost rodul autosugestiei”, a declarat medicul Mariana Barna, fost director al Spitalului din Smeeni, potrivit playtech.ro.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel