Sari la conținut

Fără mască, fără pașaport sanitar, fără carantină. Danemarca urmează să ridice toate restricțiile. „Covid nu mai este considerată o amenințare pentru societate”

Fără mască, fără pașaport sanitar, fără carantină. Danemarca urmează să ridice toate restricțiile. „Covid nu mai este considerată o amenințare pentru societate”.

Este anunțul făcut în cursul zilei de azi de Magnus Heunicke, ministrul Sănătății din Danemarca. Țara sa urmează să ridice restricţiile încă în vigoare împotriva Covid, din data de 10 septembrie, graţie unei importante rate de vaccinare. În jur de 70% din populația țării s-a vaccinat anti-covid. „Boala nu mai este o ameninţare pentru societate”, a anunţat ministerul Sănătăţii.

Danemarca urmează să ridice toate restricțiile. „Covid nu mai este considerată o amenințare pentru societate”

„Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunţa la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19”, a declarat ministrul Magnus Heunicke, citat într-un comunicat, potrivit dr.dk.

Cu toate acestea, Magnus Heunicke a ținut să sublinieze că „nu am ieşit din epidemie” şi a prevenit că guvernul „nu va ezita să acţioneze rapid dacă pandemia va ameninţa din nou funcţiile esenţiale ale societăţii”.

Fără mască, fără pașaport sanitar, fără carantină

Danemarca a fost una dintre primele ţări care a impus un regim de semi-lockdown. Încă din martie 2020, guvernul a hotărât închiderea şcolilor şi a magazinelor cu produse neesenţiale.

După o primă relaxare a măsurilor câteva săptămâni mai târziu, autorităţile au reimpus treptat restricţii începând din august 2020 şi un semi-lockdown de Crăciun.

Ulterior, odată cu introducerea în aprilie a paşaportului sanitar, ţara s-a redeschis gradual.

Nici masca nu mai este obligatorie, din 14 august, în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.

Potrivit Agerpres, din 10 septembrie va dispărea obligaţia de a prezenta un paşaport sanitar în cluburile de noapte (care se vor redeschide la 1 septembrie) şi la marile evenimente.

Era deja prevăzut ca acest paşaport să nu mai fie cerut în restaurante, centre de sport şi frizerii începând de la 1 septembrie.

Peste 70% din populaţia daneză de 5,8 milioane de locuitori este vaccinată integral.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.