joi, octombrie 6, 2022

Autor: Raluca Florescu

O prevedere dintr-un proiect de hotărâre care are în vedere modificarea normelor metodologice ale Codului Fiscal urmărește scoaterea profesiilor liberale, deci și a farmaciștilor, din categoria celor care prestează activități care nu au caracter dependent.
În consecință, aceste profesii, precum farmacistul,  ar urma să preia toate obligațiile fiscal ale celor care lucrează cu contract de muncă.
Este vorba de proiectul de HG pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004.
„Am apărat modificările la Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală și a apărut o excepție prin care se prevede că aceste profesii nu pot fi recalificate și tratate ca dependente. Se dorește desființarea acestei excepții și ca toată lumea să se recalifice. Există pe site-ul ministerului Finanțelor un proiect de lege prin care norma de exceptare a profesiilor liberale din categoria celor dependente se abrogă”, a spus Alina Marinescu, membră a Confederației Naționale a Patronatului Român.

Te-ar mai interesa: Guma de mestecat. Mihaela Bilic: Remediu împotriva...

Scopul aceste hotărâri a fost armonizarea legislației locale cu aceea europeană, în privința persoanelor cu handicap, dar prefederile referitoare la persoanele cu handicap din noua legislație aproape că nu există, a spus Anca Vlad, prim-vicepreședintele Confederației Naționale a Patronatului Român.

Vlad a menționat că proiectul nici nu ar fi ajuns pe site-ul Finanțelor pentru dezbatere publică, dar sesizând această nouă prevedere reprezentanții patronali au cerut postarea acestuia pe site.

Mai sunt circa 7 zile în care proiectul se află în dezbatere publică.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private