sâmbătă, iunie 25, 2022
Felul în care mergi, un semn că demența este aproape? Avertismentul cercetătorilor

Ai acordat vreodată atenție felului în care mergi? Indiferent dacă ai tendința de a merge într-un ritm mai rapid sau mai lent, merită să fii cu ochii pe acest aspect care vă îți spune dacă ești expus riscului de demență.

Felul în care mergi, un semn că demența este aproape? Avertismentul cercetătorilor

Poate că nu pare mare lucru, dar au fost făcute o serie de studii pentru a identifica care ar putea fi un semn al unei pierderi a funcționării cognitive. Potrivit CNN, experții au spus că o plimbare mai lentă pe măsură ce îmbătrânești a fost întotdeauna un semn de avertizare al fragilității crescânde, care ar putea duce la căderi și alte dizabilități.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Au fost, de asemenea, efectuate cercetări în grupuri mai mici de subiecți în vârstă, care au descoperit că un mers mai lent de la an la an poate fi un semn precoce al declinului cognitiv.

Prin urmare, o viteză mai mică de mers poate fi într-adevăr un indicator al demenței, așa cum probabil ați intuit. Potrivit unui studiu realizat de National Library of Medicine, aceasta se poate datora micșorării hipocampului drept, care este partea creierului asociată cu memoria.

Dar partea interesantă este, conform National Institute on Aging, nu toate semnele de declin cognitiv prezic demența ulterioară, în care doar 10% până la 20% dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani sau mai mult cu tulburări cognitive ușoare sau MCI dezvoltă demență în următorul an.

Te-ar mai interesa: Cât de periculos este leșinul: 5 semne care alerte...

„În multe cazuri, simptomele MCI pot rămâne aceleași sau chiar se pot îmbunătăți”, a declarat institutul.

Cercetările evidențiază importanța mersului în evaluarea riscului de demență

Un alt studiu nou, care a fost publicat în jurnalul JAMA Network Open, arată că din aproape 17.000 de adulți de peste 65 de ani, persoanele care merg cu aproximativ 5% mai încet în fiecare an, prezentând, de asemenea, semne de procesare mentală mai lentă, au cel mai probabil să dezvolte demență.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

„Aceste rezultate evidențiază importanța mersului în evaluarea riscului de demență”, a scris Taya Collyer, autor al cercetării de la Peninsula Clinical School.

Dar pentru a combate demența, există lucruri pe care le puteți face, cum ar fi exercițiile fizice, deoarece va ajuta la inversarea contracției creierului care vine odată cu îmbătrânirea tipică.

Potrivit Frontiers, studiile au descoperit că exercițiile aerobe măresc dimensiunea hipocampului, care, la rândul său, măresc unele aspecte ale memoriei. Deci, deoarece demența se datorează micșorării hipocampului, scopul este de a preveni micșorarea hipocampului pe măsură ce îmbătrânești, ceea ce îl va preveni și mai mult.

Te-ar mai interesa: Val de căldură cu consecințe grave asupra populați...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private