Sari la conținut

Femeia care a aflat că are cancer datorită câinelui ei: Se așeza cu capul în acel loc, părea că vrea să îmi arate ceva

O supraviețuitoare a cancerului și-a lăudat eroul, „cel mai bun prieten”, un Labrador, pentru că i-a salvat viața după ce acesta i-a depistat cancerul de sân în stadiul trei.

Mama a doi copii, Anna Neary, în vârstă de 46 de ani, din Wakefield, Yorkshire, a declarat că „se supăra” când Harvey, în vârstă de opt ani, se băga insistent cu nasul la sânul ei drept și a refuzat să se oprească timp de șase săptămâni, până când a descoperit doi noduli în același loc.

Anna a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiul unu care se răspândise la ganglionii limfatici în noiembrie 2018, la o lună după ce Harvey părea să fi început să simtă că ceva nu este în regulă.

De atunci, mama a doi copii a urmat trei ani de tratamente, inclusiv chimioterapie și o mastectomie, în timpul cărora medicii au descoperit o tumoră agresivă de 5,5 cm, ceea ce a dus la un diagnostic în stadiul trei, scrie DailyMail.

Ea crede acum că Harvey a fost cel care i-a salvat viața, explicând: „Mi-e groază să mă gândesc unde aș fi fost dacă nu era el. Fără el, ar fi putut fi o altă poveste”.

Femeia a recunoscut că nu-și verifica regulat sânii și probabil că nu ar fi descoperit niciodată nodulii dacă nu ar fi fost Harvey.

El este cel mai bun prieten al meu

Anna a declarat: „Harvey m-a văzut în cele mai bune și în cele mai rele momente. El este cel mai bun prieten al meu.

‘Avem o legătură atât de bună și cred că acesta este motivul pentru care a simțit asta. Crede că este un câine de companie, dar este uriaș’.

Ea a explicat cum a „simțit” că ceva nu este în regulă, explicând: „Oricum stătea pe genunchiul meu, dar mă pipăia la sânul meu drept și mă supăram pe el, așa că își lăsa capul acolo.

‘Nu mă lăsa în pace. Dacă mă duceam la baie, venea și când mă întorceam, își punea capul înapoi pe pieptul meu.

‘Nu s-a oprit din asta timp de șase săptămâni. A fost foarte insistent.

‘Am simțit că încearcă să-mi spună că ceva nu este în regulă, așa că am decis să-mi verific sânii și am găsit doi noduli.

‘M-am gândit „ce naiba e asta” și m-am dus la doctor.

Îi datorez viața lui Harvey

‘Mi-au spus că, dacă nu m-aș fi dus atunci, poate că nu aș fi supraviețuit. Îi datorez viața lui Harvey’.

Anna a suferit o mastectomie urmată de 12 runde istovitoare de chimioterapie și 16 runde de radioterapie.

Legătura dintre Harvey și Anna s-a întărit pe măsură ce animalul de companie a sprijinit-o pe aceasta pe parcursul tratamentului.

Anna a declarat: „Am fost în stare de șoc. Nu știam ce avea să se întâmple.

‘Chimioterapia a fost îngrozitoare și Harvey a fost alături de mine tot timpul.

‘A trebuit să-mi iau trei ani de concediu de la serviciu, așa că am petrecut mult timp împreună, doar eu și el.’

În ianuarie 2020, după mastectomie, chimioterapie și radioterapie, Anna a primit vestea bună că cancerul dispăruse.

Cu toate acestea, ea a insistat că Harvey i-a salvat viața, deoarece medicii au spus că, dacă tumora ar fi fost descoperită mai târziu, este probabil că nu ar fi supraviețuit…

Datorită diagnosticului timpuriu, Anna s-a întors la muncă, după ce a fost nevoită să își ia trei ani de pauză pentru a se recupera.

Ea a explicat: „Să mă întorc la muncă a fost greu pentru că este atât de obișnuit cu mine.

‘Încă nu sunt pe deplin eu însămi, dar nu mai am cancer, așa că sunt recunoscătoare pentru asta.’

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel