Sari la conținut

Femeile cu mușchi sunt ferite de diabet

Ridicarea greutăților ar putea ajuta femeile de vârsta a doua să prevină cu succes diabetul.

Cercetătorii din spatele acestei teorii, printre care și specialiști ai Școlii Publice de Medicină Harvard, spun că 2,5 ore de mișcare și cel puțin o oră de efort fizic folosind greutăți, pe săptămână, sunt suficiente pentru a ține glicemia sub control.

Metoda dă roade mai ales în cazul femeilor de peste 40 de ani, perioadă după care se instalează cel mai adesea, diabetul.

Ultimele statistici făcute publice de Federaţia Internaţională a Diabetului (IDF) arată că la nivel mondial peste 382 milioane de persoane au diabet.

Cea mai frecventă formă de diabet este diabetul de tip 2. Aproximativ 90-95% din totalul persoanelor cu diabet au diabet de tip 2. Această formă de diabet se asociază cu vârsta mai înaintata, obezitate, antecedente familiale de diabet, antecedente personale de diabet gestational și sedentarism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.