miercuri, martie 22, 2023

Femeile gravide, pe lista categoriilor prioritare care trebuie vaccinate anti-covid. Ce țară a luat această decizie.

În Israel, campania de vaccinare anti-covid a început pe 19 decembrie, iar până pe 21 ianuarie, 2,36 de milioane de persoane din Israel au fost vaccinate, din care 697.000 au primit și doza de rapel. În acest moment, Israel este țara cu cea mai mare rată de vaccinare anti-covid din lume, cu aproape 30% din populația țării imunizată.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru evitarea instalării diabetului. Ce ...

Un subiect extrem de discutat a fost cel despre includerea sau nu pe lista persoanelor care se pot vaccina a femeilor gravide. Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), autoritatea de reglementare din UE în acest domeniu, a precizat luna trecută că imunizarea femeilor gravide cu vaccinul Pfizer/BioNTech trebuie evaluată de la caz la caz.

Mai mult de atât, un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat că vaccinarea femeilor gravide cu vaccinul Pfizer/BioNTech este o decizie care aparține autorităților de reglementare.

Femeile gravide, pe lista categoriilor prioritare care trebuie vaccinate anti-covid. Ce țară a luat această decizie

În Israel, femeile gravide au fost incluse pe lista categoriilor prioritare care trebuie vaccinate împotriva Covid-19.  Decizia a fost luată după ce, în ultima săptămână, mai multe femei însărcinate confirmate cu coronavirus au fost internate în spital cu complicații din cauza bolii. Cel puțin o gravidă a avut nevoie de ventilare mecanică. Autoritățile au considerat că vaccinul nu reprezintă niciun risc nici pentru femeie, nici pentru făt.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

Recomendarea a fost făcută chiar de coordonatorul camapaniei de vaccinare anti-covid sin Israel. Potrivit Reuters, Nachman Ash este de părere că, deși nu există încă studii privind vaccinarea anti-covid a femeilor gravide, „logica biologică” spune că nu există niciun risc pentru sarcină sau pentru făt.

„Atunci când ne-am uitat la logica biologică, am evaluat că nu există niciun risc nici pentru sarcină, niciun risc pentru făt. (…) Recomandăm acum ca femeile gravide, mai ales cele cu factori de risc importanți, să fier vaccinate. Le-am pus pe lista prioritară”, a declarat Nachman Ash.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private