joi, februarie 2, 2023

Femeile însărcinate se pot vaccina anti-covid? Marea Britanie, măsură preventivă.

Având în vedere datele și rezultatele cercetărilor încă în faza incipientă, mulți vor să știe cât de sigur și eficient va fi vaccinul Covid-19 pentru ei. În special pentru femeile însărcinate. Ambele companii care au făcut progrese semnificative cu vaccinul anti-covid au declarat că, până acum, nu există efecte secundare uriașe de la administrarea tratamentului. Dar ce s-a spus despre sarcină?

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Femeile însărcinate se pot vaccina anti-covid?

Orice vaccin care primește aprobare trebuie să fie certificat în siguranță de un număr de autorități de reglementare. Adică, în cazul în care oricare dintre tratamente va fi aprobat, nu vor exista efecte secundare majore de care să vă faceți griji. Cu toate acestea, în ciuda acestor garanții, este posibil ca persoanele însărcinate să fie sfătuite împotriva vaccinului Pfizer Covid.

În prezent, autoritățile din Marea Britanie, de exemplu, sfătuiesc femeile însărcinate să nu facă vaccinul anti-covid. Conform dailymail.co.uk, Guvernul Marii Britanii a emis linii directoare care precizează că femeile însărcinate nu trebuie vaccinate decât după ce au născut.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Femeile care cred că ar putea fi însărcinate sunt îndemnate să întârzie vaccinarea până când sunt sigure că nu sunt. Și nici cele care încearcă să conceapă un copil nu ar trebui să fie imunizate. Cu toate acestea, măsura este pur preventivă. Și nu este neobișnuit să se excludă unele grupuri de la administrarea de vaccinuri noi.

„Persoanele care sunt însărcinate sau intenționează să rămână gravide sunt sfătuite să nu primească vaccinul Pfizer Covid, din cauza lipsei de date despre efectele sale asupra sarcinii”, a declarat directorul medical din Scoția.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

În timpul studiilor de vaccinare, este puțin probabil ca acestea să testeze femeile însărcinate. Ceea ce înseamnă că ar fi dificil să se cunoască efectele adevărate în timpul sarcinii. Companiile așteaptă să apară mai multe date înainte de a lua în considerare femeile însărcinate.

Este mai probabil să vă îmbolnăviți de coronavirus dacă sunteți gravidă?

În prezent, nu există dovezi care să sugereze că femeile însărcinate sunt mai susceptibile să se îmbolnăvească grav de la Covid. Cu toate acestea, sarcina vă plasează pe lista „vulnerabilă din punct de vedere clinic”, care cere femeilor însărcinate să fie mai vigilente.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private