joi, martie 30, 2023

Femeile sunt mai friguroase decât bărbații. Potrivit ultimelor informații, principala cauză o reprezintă estrogenul care îngroașă sângele, spune un medic specialist.

Femeile sunt mai friguroase decât bărbații. Care este cauza principală

Postând pe TikTok, un medic a răspuns la un videoclip, în care un cuplu a explicat că nu au putut face duș împreună din cauza diferenței de temperatură. Dr. Karan Rajan a spus că există câteva motive științifice pentru care, în medie, femeile pot fi mai friguroase decât bărbații.

Te-ar mai interesa: Avertizare NASA: Posibile furtuni geomagnetice vin...

„Femeile au o temperatură corporală mai mare decât bărbații. Această sensibilitate la frig crește și mai mult dacă femeia este însărcinată”, explică dr. Karan Rajan.

Medicul a adăugat că femeile pot avea extremitățile mai reci decât bărbații, inclusiv mâinile, picioarele și lobii urechilor.


Cauzele pentru care femeile sunt friguroase?

„Aceștia ar putea avea cu până la trei grade mai puțin decât la bărbați. Acest lucru s-ar putea datora estrogenului care îngroașă sângele, reduce fluxul de sânge către capilarele care alimentează extremitățile”.

El a adăugat că ovulația ar putea fi momentul în care sensibilitatea la frig este la apogeu din cauza nivelurilor ridicate de estrogen. În cele din urmă, el a spus că un alt motiv pentru care femeile ar putea simți frigul mai mult decât bărbații este că, în medie, femeile au o rată metabolică mai mică decât bărbații.

Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...

„Aceasta înseamnă că femeile produc mai puțină căldură”, a adăugat el. Cercetătorii din Israel au spus că femeile au evoluat pentru a se simți înfrigurate, deoarece menține sexele separate și împiedică confruntarea cuplurilor. Ei au descoperit că aceeași trăsătură este prezentă la multe specii de păsări și mamifere – femelele preferând un “bârlog” cald și confortabil, în timp ce masculii merg la cârciumă în pantaloni scurți.

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

Dr. Eran Levin, de la Universitatea din Tel Aviv, a spus că „femelele preferă un mediu mai cald decât bărbații și, în anumite momente, aceste preferințe provoacă segregarea între cele două sexe”.

„Bărbații și femeile simt temperatura diferit. Din punct de vedere evolutiv, este menit să existe o anumită distanță unul față de celălalt, astfel încât fiecare individ să se poată bucura de liniște și pace”, explică medicul.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

El a adăugat că fenomenul este legat de alte câteva trăsături observate la animale și la oameni. De exemplu, femelele sunt mai predispuse să se ghemuiască pentru căldură, în timp ce bărbații mențin mai multă distanță și se feresc de contactul unul cu celălalt, potrivit The Sun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private