Sari la conținut

Fenomen îngrijorător la nivel mondial: copii adulți susținuți financiar de către părinți

Sursă foto: Getty Images
Fenomen îngrijorător la nivel mondial: părinții își întrețin copiii adulți

Aproape jumătate dintre părinții din SUA își ajută copiii adulți să acopere costurile de trai – unii spunând că dependența copiilor lor creează stres asupra propriilor finanțe, se arată într-un reportaj The Guardian.

Roberto, în vârstă de 60 de ani, din Santa Cruz, California, îi dă fiului său adult 2.000 de dolari în fiecare lună începând din vara anului trecut, pentru a-l ajuta să își acopere costurile de trai.

„Fiul meu are 29 de ani”, spune el, „are o diplomă universitară în matematică și a terminat o tabără de pregătire intensivă de trei luni în analiza datelor acum 10 luni, care a costat 15.000 de dolari. A căutat un loc de muncă corespunzător pregătirii și abilităților sale, dar nu a găsit nimic până acum. El și soția sa închiriază un mic studio, iar plățile mele acoperă practic chiria. Îl susțin în acest fel în ultimele șapte sau opt luni.”

Roberto este unul dintre zecile de americani care au declarat pentru The Guardian că își susțin financiar copiii adulți.

Aproape jumătate dintre părinții americani oferă un anumit tip de sprijin financiar copiilor lor adulți

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit unui nou studiu, aproape jumătate dintre părinții americani oferă un anumit tip de sprijin financiar copiilor lor adulți, care se confruntă cu costuri mai mari decât ei pentru hrană și trai, potrivit unui nou studiu.

Părinții care au contactat The Guardian au povestit cum copiii lor adulți nu-și puteau permite să plătească locuința, transportul, îngrijirea copiilor, îngrijirea medicală sau asigurarea fără ajutorul lor – adesea în ciuda faptului că lucrau cu normă întreagă în locuri de muncă calificate -, iar un număr dintre ei au spus că dependența financiară a copiilor lor le făcea propria perspectivă financiară sumbră.

De asemenea, mai mulți părinți au spus că copiii lor depind de ei din punct de vedere financiar din cauza șomajului, a problemelor de sănătate sau de dependență sau din cauza faptului că relația lor cu un partener romantic s-a întrerupt.

În timp ce unii părinți au declarat că își sprijină copiii doar temporar, până când situația lor se îmbunătățește, sau cu plăți unice pentru mașini, asistență medicală sau locuințe, alții au declarat că este vorba de un aranjament cvasi-permanent, deoarece copiii lor nu reușesc să își acopere costurile de trai.

Roberto spune că fiul său a lucrat în diverse locuri de muncă, inclusiv ca lucrător poștal, de când a terminat facultatea.

„Faptul că nu are experiență de muncă în domeniul său de expertiză pare să fie cel mai mare obstacol care îl împiedică pe fiul meu să obțină un loc de muncă, fiecare loc de muncă cere doi ani de experiență”, a spus el.

Părinte : Noi le asigurăm o creșă gratuită pentru fiul lor

„Ar putea obține un loc de muncă într-un supermarket sau la Trader Joe’s, dar acestea nu sunt obiectivele sale profesionale, nu este ceea pentru ce este pregătit și sunt locuri de muncă prost plătite. Nu vreau ca el să facă compromisuri. Din fericire, îmi pot permite să îl întrețin. Dacă nu aș fi făcut-o, poate că ar fi avut un sentiment mai mare de urgență pentru a-și găsi un loc de muncă, dar adevărul este că locurile de muncă pentru care este calificat nu abundă în această zonă, în ciuda faptului că toată lumea spune constant că „viitorul este Stem”. Presupun că, având în apropiere Silicon Valley, care a avut o mulțime de concedieri, el concurează cu multe persoane cu ani de experiență.

„Noi le asigurăm o creșă gratuită pentru fiul lor și le hrănim familia o dată sau de două ori pe săptămână. În ultimele șase luni, am plătit în medie aproximativ 700 de dolari pe lună pentru a elimina datoria, iar în prezent încercăm să cumpărăm o casă în care să locuiască, cu o chirie mică pentru noi.

„O altă fiică este recent divorțată și crește un nepot – o sprijinim financiar lăsând-o să conducă una dintre mașinile noastre pe care o asigurăm și pentru care plătim tarifele de pod. Ea are două locuri de muncă cu jumătate de normă și conduce o mică afacere.”

Alți doi copii locuiesc încă acasă, a spus el, deși, din fericire, nu au nevoie de sprijin financiar.

„Toate acestea creează stres asupra finanțelor noastre casnice. Cu vânturi economice negative, mica noastră afacere abia rezistă, în timp ce secătuirea economiilor noastre pentru fiecare dintre copii ne face să ne gândim să luăm bani din pensia noastră pentru a trăi.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel