Sari la conținut

Fenomen îngrijorător. Tot mai multe alerte de urși în zone populate

copil atacat de urs
urs cu pui
Copil atacat de urs

Fenomen îngrijorător. Tot mai multe alerte de urși în zone populate. Acestea apar în zone ale țării în care aceste animale nu obișnuiau să vină.

O asemenea situație este în județul Vaslui, unde locuitorii unei comune au semnalat recent prezența unei ursoaice și a puilor ei. În context, Asociația Vânătorilor avertizează că, dacă oamenii provoacă aceste animale, urmările pot fi dramatice.

Menționăm că în ultimele luni s-a semnalat un fenomen îngrijorător care nu s-a petrecut în județul Vaslui de zeci, poate că sute de ani. Prima dată, s-a anunțat că urmele unor labe de urs au fost descoperite în zona comunei Tăcuta, în urmă cu un an. Pe urmă, a apărut povestea cu ursul prins în laț la Pădureni, Oșești, în urmă cu o lună.

Și, de aici a pornit tăvălugul. Un urs a fost semnalat la Ursoaia, Ivănești, un altul a fost semnalat pe dealurile din Zona Industrială, iar duminică seara a fost semnalat un pui de urs în zona Rediu, lângă Vaslui. Mesaje Ro Alert, autorități puse în alertă, vasluienii sunt buimăciți.

 

Fenomen îngrijorător. Tot mai multe alerte de urși în zone populate

Pe teritoriul județului Vaslui, localnicii au sesizat în ultima perioadă prezența mai multor urși, femele însoțite de pui. Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor atenționează populația în ceea ce privește modul în care trebuie să reacționeze dacă ajung în proximitatea unui urs. Vasile Negru, preşedinte:

”Două fermele de urs, una în zona nordică a județului şi s-a mai semnalat recent o femelă cu doi pui în zona nordică a localității Alexandru Vlahuţă. Informăm cetățenii să sune la 112, să nu-l atace, să nu-l fugărească, pentru că ursul se întoarce după 70 – 80 de metri înapoi, iar atacul este devastator; cu ursul nu se glumește.”

Conducerea Asociaţiei Județene a Vânătorilor și Pescarilor din Vaslui atrage atenția primăriilor că este nevoie să încheie contracte de supraveghere cu un gestionar de fond de vânătoare pentru a asigura o monitorizare adecvată a teritoriului și a semnala din timp orice apariție neobișnuită a animalelor sălbatice.

În prezent, doar câteva dintre unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Vaslui au asemenea contracte în vigoare. Pe raza județului Vaslui, localnicii au semnalat prezența urșilor încă de acum doi ani.

Oamenii sunt sfătuiți să nu se apropie de aceste animale, să nu încerce să le hrănească și să sune imediat la 112.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel