Sari la conținut

Fenomene meteo extreme. ANM a actualizat prognoza! Ciclonul vine spre România

meteo
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alertă ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o nouă atenționare meteo pentru România. Furtuni cu forță de ciclon se apropie de țara noastră.

Prognoza meteo: Vremea se înrăutățește în România

ANM a lansat noi avertizări de fenomene meteo extreme cu furtuni, descărcări electrice și grindină. Conform meteorologilor, gradul de instabilitate atmosferică va crește treptat marți, mai ales în orele după-amiezii.

Mai precis, în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi condiții de înnorări accentuate, averse torențiale, rafale generale de vânt de 50…70 km/h, furtuni, grindină și descărcări electrice.

La nivelul restului țării, cerul va fi variabil, iar aceste fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse și cu intensitate mai redusă. Temperaturile scăzute vor caracteriza o noapte local tropicală.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21-22 de grade în Dealurile de Vest și 37 de grade în Câmpia Română. Temperaturile minime se vor situa între 13 și 23 de grade, posibil mai mari pe litoral.

Prognoză meteo pentru miercuri. Ploi, tunete și furtuni

ANM informează și pentru această zi vreme instabilă în general și temperaturi mai scăzute în jumătatea de sud-est a țării. Cerul va avea înnorări accentuate și în majoritatea regiunilor vor fi averse, care pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Se vor semnala, în special, izolat grindină, iar în est-sud-est vor fi vijelii. Aversele vor fi însemnate cantitativ și, la intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă importante pe arii restrânse. În Banat și Oltenia probabilitatea acestor fenomene va fi mai redusă.

Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 17-19 grade în nord-vest și centru și 31-33 de grade în sud-est. Minimele vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

Cum va fi vremea joi în țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza actualizată pentru joi, 4 iulie. Gradul de instabilitate atmosferică scade în cea mai mare parte din țară. Valorile termice vor fi comparabile cu normele perioadei în care ne aflăm.

În perioada menționată, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vor fi averse și descărcări electrice pe parcursul zilei în zonele montane și pe spații restrânse în rest. Dar în regiunile sud-estice probabilitatea va fi mai are, spune meteorologii.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi între 22 și 30 de grade Celsius. Minimele vor fi între 11-19 grade, mai mici în depresiunile intra-montane, mai ridicate pe litoral.

Prognoza meteo pentru vineri

ANM anunță o vreme ușor în încălzire, mai călduroasă în jumătatea sudică a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când se vor semnala averse pe arii restrânse în nord și centru și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab până la moderat. Maximele vor fi între 24-33 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 11- 20 de grade Celsius.

Sâmbătă, potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară îndeosebi în regiunile sudice. Probabilitatea pentru averse se va menține ridicată în cursul după-amiezilor în zona montană, în restul țării va fi cald, iar condițiile de ploaie vor fi reduse, informează ANM, potrivit EVZ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel