Sari la conținut

Fenomenul care se petrece în organis după 40 de ani! Dr. Mihail Pautov: „ Hormonii tiroidieni activează fiecare celulă”

Medic specialist de chirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Mihail Pautov explica beneficiile unei vieti sexuale active

Fenomenul care se petrece în organis după 40 de ani! Medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală, a explicat de ce după vârsta de 40 de ani începem să luăm în greutate. Potrivit medicului, este vorba despre metabolismul bazal care începe să scadă după această vârstă din cauza scăderii musculaturii. În tot acest timp noi continuăm să consumăm în același ritm, dar nu consumăm energia.

Dr. Mihail Pautov: „ Hormonii tiroidieni activează fiecare celulă”

„Vreau să vorbesc astăzi despre motivul pentru care peste 40 de ani oamenii încep să ia în greutate. Întâi să vorbim despre metabolism. Te-ai trezit dimineața și stai în pat până adormi a doua zi și nu faci absolut nimic, tu îți consumi doar metabolismul bazal. Și 30% din tot acest metabolism bazal este utilizat de mușchi.

Când ajungem la viața de adult, undeva la 18-20 de ani, metabolismul acesta bazal se stabilizează până la 40 de ani. Vedem aici la 40 de ani că acest metabolism bazal începe să scadă. Cauza acestei scăderi a metabolismului bazal este dată de scăderea musculaturii noastre. Pur și simplu corpul se gândește că nu mai are nevoie de acea musculatură și începe să scadă acea musculatură.

Noi continuăm să mâncăm în același ritm, introducem aceeași cantitate de energie în noi, în schimb nu o mai consumăm. Corpul nostru nu are însă mecanisme de a da acea energie afară și începe să o depoziteze sub formă de grăsime pentru a o refolosi mai târziu”, a declarat doctorul Mihail Pautov.

Ce soluție există pentru a ne menține la greutate dorită după vârsta de 40 de ani

Dr. Mihail Pautov vine cu o soluție simplă. Astfel, potrivit medicului, trebuie să mergem la sală sau „să încercăm să obținem o hipertrofie a acestei mase musculare”.

„Trebuie să facem lucruri în plus pentru a o menține la același volum sau să o ducem mai sus. Trebuie pur și simplu să mergem la sală sau să ridicăm greutăți.

Atunci când ridici o greutate tu izolezi acea greutate pe o grupă specifică de mușchi. Mușchiul începe să „ardă” și îți transmite că nu mai poate și trebuie să crească. Este modul lui de a se adapta.

Cel mai bun lucru pentru a te menține la aceeași greutate este să mergi la sală și nu trebuie să devi culturist sau să exagerezi”, a mai explicat Dr. Pautov.

 Hormonii tiroidieni activează fiecare celulă din corp și o fac să consume mai multă energie, mai explică Mihail Pautov.

Secreția de hormonii tiroidieni crește în mod natural atunci când este frig afară sau când trăim într-un mediu rece și scade atunci când trăim într-un mediu cald.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel