duminică, august 14, 2022

Dacă tensiunea arterială se schimbă mult peste noapte – fie în creștere, fie în scădere – este posibil să aveți un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral, relatează un nou studiu din Japonia.

Când tensiunea arterială sistolică (numărul cel mai ridicat) crește cu 20 mm / Hg sau mai mult în timpul nopții, riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral crește cu 18%, iar riscul de insuficiență cardiacă crește cu 25%.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre relația dintre Alain Delon și Ramo...

Dacă oamenii au avut în mod constant valori mai mari ale tensiunii arteriale pe timp de noapte, dar valori normale în timpul zilei, riscul de insuficiență cardiacă s-a dublat. Cercetătorii care au publicat studiul în revista Circulation, au denumit acest lucru un „tipar ascendent”.

Pe de altă parte, pentru persoanele cu o scădere a tensiunii arteriale de peste 20%, echipa de studiu a observat un risc de peste două ori mai mare de accident vascular cerebral. Ei au numit acest grup „scufundări extreme”.

„Tensiunea arterială nocturnă este din ce în ce mai recunoscută ca fiind un predictor al riscului cardiovascular”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Kazuomi Kario. Acesta este președinte de medicină cardiovasculară la Universitatea de Medicină Jichi din Tochigi, Japonia.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Dr. Raymond Townsend, un voluntar expert pentru American Heart Association, a declarat că tensiunea arterială este de obicei mai mare dimineața și mai mică după-amiaza și seara.

Comparativ cu modelul general al tensiunii arteriale din timpul zilei, „tensiunea arterială este în general cu aproximativ 10% până la 20% mai mică în timpul somnului. Timpul de somn oferă o privire relativ pură asupra tensiunii arteriale. Majoritatea factorilor care influențează tensiunea arterială sunt minimizați în timpul somnului”, a explicat el.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

Însă profesioniștii din domeniul sănătății se bazează, de obicei, pe măsurători ale tensiunii arteriale efectuate în timpul zilei pentru a diagnostica tensiunea arterială crescută și pentru a afla dacă un medicament pentru tensiune arterială funcționează sau nu, au spus cercetătorii. Aceste măsurători în timpul zilei pot pierde tensiunea arterială crescută care se întâmplă noaptea. De asemenea, pot pierde scăderi mari ale tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Dr. John Osborne, director de cardiologie la State of the Heart Cardiology din Dallas, a declarat: „Când măsurăm tensiunea arterială în birou, primim în principal tensiune arterială în timpul zilei. Observarea a ceea ce se întâmplă noaptea ne poate oferi o perspectivă mult mai profundă. „

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale permite medicilor să vadă nivelurile tensiunii arteriale pe o perioadă de 24 de ore, potrivit Academiei Americane a Medicilor de Familie. Pacienții sunt echipați cu o manșetă pentru tensiunea arterială și trimiși acasă cu un monitor portabil care se umflă automat la intervale regulate. Aparatul înregistrează, de asemenea, fiecare citire a tensiunii arteriale într-o zi.

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private