Sari la conținut

Fetiţă de 10 ani, în comă la Spital. Mama a stropit-o cu o substanță otrăvitoare. Care este acum starea micuței

Spitalizare copil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
fetita de 10 ani, in coma

O fetiță de 10 ani este în comă, după ce mama ei a făcut o greșeală majoră. A folosit o substanţă de uz veterinar, pentru a o scăpa de purici.

O fetiţă din Caraş-Severin a ajuns la Spitalul de Copii din Timişoara, în comă, după ce mama a folosit în locuinţă o substanţă toxică, de uz veterinar, pentru a scăpa de purici. Medicii au transmis care este starea pacientei, transmite News.ro.

Care este starea fetiței?

După ce a venit fetiţa de la şcoală, împreună cu fratele ei de 11 ani şi sora sa mai mare, de 15 ani, femeia i-ar fi stropit pe haine cu aceeaşi substanţă.

Fata s-a simţit rău, iar părinţii au sunat la numărul de urgenţe 112. Echipajul medical ajuns la locuinţa familiei a preluat-o pe micuţă şi a dus-o la Spitalul Municipal Caransebeş, de unde a fost transferată în stare gravă, inconştientă, la Spitalul de Copii din Timişoara. Aici a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă.

Medic: Intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie

”Starea fetiţei este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor, noi îl folosim într-o treaba care se numeşte Glasgow Coma Scale, foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate.

De insistat cred că ar fi asupra folosirii unor substanţe extrem de toxice, care sunt dedicate uzului în exclusivitate veterinar, nişte insecticide care sunt împotriva unor paraziţi de ordin animal şi care nu au ce să caute folosite în condiţiile aplicării pe pielea omului.

Ele trec prin pielea omului, intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel