duminică, decembrie 4, 2022

Fibrele alimentare ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și ajută la scăderea colesterolului. Însă, majoritatea persoanelor nu își asigură decât 2% din necesarul zilnic de fibre.

Specialiștii recomandă un consum mediu de 20 – 35 grame pe zi, însă oamenii consumă în jur de 9 – 12 grame zilnic, poate și mai puțin.

De aceea, prima schimbare pe care ar trebui să o facem este să consumăm minimum cinci porții de legume și fructe pe zi (circa o jumătate de kilogram), ele aducând fibrele necesare.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2023 cu Cristina Demetrescu. Zodia care s...

Iată trei semne prin care organismul te avertizează că ai nevoie de fibre:

-constipație: acesta este cel mai frecvent simptom când nu consumi suficiente alimente bogate în fibre.

– nivelul colesterolului rău este crescut: fibrele au si rolul de a interfera cu coleste rolul alimentar si de a nu-i permite sa fie absorbit prin vena porta la nivelul ficatului, pentru a fi transformat in colesterolul rau. De aceea, o alimentatie bogata in fibre alimentare ajuta la mentinerea unui nivel al colesterolului rau scazut si un nivel al colesterolului bun crescut

– ți-e foame la nici o oră după ce ai mâncat: Dacă ți-e foame la puțin timp după ce ai luat micul-dejun sau prânzul, inseamnă că nu ai consumat destule fibre. „Fibrele asigură senzaţia de saţietate“, spune specialistul în nutriţie Kathleen Zelman. Dacă această senzaţie începe să se instaleze din ce în ce mai greu, veţi mânca mai mult decât are nevoie organismul vostru şi riscaţi să vă îngrăşaţi.

Te-ar mai interesa: România sau tomberonul Europei: mii de tone de hai...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private