Sari la conținut

Dr. Rares Nechifor: ”Jumătate dintre femei au fibroame uterine.” Care sunt semnele de alarmă și cum se tratează fără operație

Fibrom uterin. Fibromul uterin este una dintre cele mai frecvent întâlnite afecțiuni genitale cu care se confruntă femeile. Cunoscut și sub denumirea de “pietre ale uterului”, fibromul uterin este o tumoră benignă (necanceroasă) care se dezvoltă pe țesutul muscular al uterului, în special pe pereții exteriori sau interiori ai acestuia, punând presiune pe organele din jur și generând o durere imensă.

”Fibromul uterin este o tumoră beningnă, nu e cancer și niciodată nu o să să se malignizeze. Dar este o tumoră frecventă. Jumătate dintre femei au fibroame uterine. Nu toate ajung să fie simptomatice ci cam un sfert. Ele cresc accelerat în funcție de echilibrul hormonal. Dacă apare un dezechilibru hormonal cresc mai repede. Iar dezechilibrele hormonale apar din cauza alimentelor cu hormoni cum ar fi preparatele cu soia. Soia conține un estrogen vegetal, substanță care ajunge să se comporte în organism ca un hormon feminin. Sunt și diferite ambalaje, diferite substanțe din detergenții de vase, care, ajunse în organism, se comportă ca niște estrogeni și stimulează creșterea fibroamelor. Pe lângă acestea mai sunt stresul, oboseala, stilul de viață modern, care duc la dezechilibre hormonale,” a explicat Dr. Rares Nechifor, medic primar radiologie intervențională.

Conform Colegiului American de Obstetrica si Ginecologie, aproape 40% dintre femeile de până în 35 de ani dezvoltă un fibrom uterin, iar procentul crește odată cu înaintarea în vârstă, astfel aproape 70% dintre femeile cu vârsta de 50 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin.

Fibrom uterin, simptome

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel