Sari la conținut

Ficatul tău nu mai face față! Semnele care îți indică gradul de epuizare și ce e de făcut

Ficatul tău este epuizat? Iată cum îți dai seama. Perioada sărbătorilor a trecut, însă tu te simți din ce în ce mai obosită.

Este firesc, deoarece nu ți-ai refuzat bunătățile până acum. Nu îți dorești să slăbești, așa că nu ești atentă la tot ceea ce consumi. Însă, toate alimentele grase, bogate în grăsimi, făină albă, aditivi dar și alcoolul consumat și-au pus amprenta pe ficatul tău.

Ca să te asiguri că rămâi sănătoasă este bine să fii atentă la tot ceea ce mănânci și bei. De aceea, poate că ar trebui să ai mai multă grijă și să faci o cură de detoxifierea a ficatului.

Uite cum realizezi că ficatul tău suferă:

  • Oboseala permanentă. Deși ai dormi cele 8 ore pe noapte, așa cum știi că trebuie, dimineața ești mai obosită decât la seara, la culcare. În plus, în timpul zilei simți nevoia să bei nu una, ci trei căni de cafea deoarece nu ai energia necesară să-și duci la capăt activitățile de la birou. Iar după-amiază ai adormi cu capul pe tastatură. Toate aceste semne de oboseală arată că ficatul tău este încărcat cu toxine care-i dăunează.
  • Digestie lentă și dificilă. Te confrunți cu senzația de balonare, de greutatea în stomac imediat ce ai terminat de mâncat.
  • Dimineața nu ai deloc senzația de foame și nu poți mânca la micul dejun.
  • Deși nu ai nicio carie, ai totuși o respirație urât mirositoare. Limba este încărcată cu o depunere albicioasă.
  • Refluxul gastroesofagian te supără.
  • Ochii sunt îngălbeniți și ai multe cearcăne, o paloare a feței în general.
  • Dureri de cap din ce în ce mai dese. Acestea sunt încolțite de tulburări de concentrare. Treci brusc și fără niciun motiv aparent de la supărare la bucurie, de la tristețe și plâns la hohote de răs.

Ei, bine, toate aceste semnale de alarmă ale corpului încearcă să-ți arate că ficatul tău are o problemă și trebuie să mergi la medic pentru investigații amănunțite.

De ajutor îți pot fi și remedii precum: bea, dimineața, pe stomacul gol un pahar de apă cu o lingură de ulei de măsline extravirgin in care ai adăugat puțină lămâie. Ulterior, stai culcată jumătatea de ora în pat.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel