Sari la conținut

„Fii eroul cuiva! Este în sângele tău!” Acțiune de donare de sânge într-o cafenea

analize laborator
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna anunţă organizarea unei noi acţiuni de donare de sânge, pentru a putea acoperi cu promptitudine cererile venite din partea spitalelor în perioada sărbătorilor de iarnă. În apelul către populaţie, instituţia precizează că este nevoie de toate grupele de sânge.
Acțiunea va avea loc astăzi între orele 8:00 și 14:00, într-un spațiu mai puțin convențional și anume, o cafenea din municipiul Sfântu Gheorghe, unde va fi amenajat un punct de colectare. Campania intitulată „Fii eroul cuiva! Este în sângele tău”, inițiată de patronii localului, Kinga şi Győző Jozsi, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, se află deja la cea de-a cincea ediţie şi are scopul de a mobiliza membrii comunității locale să doneze sânge.

Directorul centrului, doctorul Andy Rosin, spune că spitalele au în permanență nevoie de sânge, iar stocul este necesar, deoarece mai ales după sărbătorile de iarnă numărul donatorilor scade semnificativ. Orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani poate dona sânge dacă are peste 55 de kg şi o stare de sănătate bună. Specialiştii spun că o pungă de sânge poate salva trei vieţi, dar din păcate, România se află printre ultimele țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul donatorilor de sânge.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel