Sari la conținut

Florin Călinescu, despre cum a descoperit că are cancer: ”Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas”

Călinescu
sursa foto: arhiva doctorul zilei
romanii au talent

Florin Călinescu, cancer. Actorul Florin Călinescu (62 de ani) a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer de piele în urmă cu mai mulţi ani, însă în prezent este vindecat. 

În 2019, Florin Călinescu a acceptat chiar să susţină o campanie de informare şi conştientizare privind cancerul de piele. Astfel, vedeta Pro TV a dezvăluit că la rândul lui a primit acest diagnostic şi a reuşit să-l depăşească apelând la microchirurgia Mohs.

Cum s-a vindecat de cancer Florin Călinescu

„Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică. Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!“, a declarat Călinescu într-un clip publicat de clinica la care a fost operat, Dr. Leventer Centre din Bucureşti.

Călinescu a precizat că a ales microchirurgia Mohs pentru că este cea mai rapidă variantă: „Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul. N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui“.

Călinescu a subliniat că în prezent starea lui de sănătate este bună, însă a făcut-o în stilul caracteristic: „Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather“.

Carcinomul cutanat, cel mai frecvent cancer întâlnit la om

Cancerul de piele cu care a fost diagnosticat Florin Călinescu este specific persoanelor care stau mult la soare, fără prea multe măsuri de protecţie în acest sens. Carcinomul cutanat este cel mai frecvent cancer întâlnit la om. În România nu există statistici naţionale, dar se estimează un număr de aproximativ 45.000 de cazuri noi pe an.

„Această tumoră nu pune viaţa în pericol imediat, dar, ignorată, ajunge să penetreze structura osoasă şi să pătrundă până la creier. De cele mai multe ori, această formă de cancer de piele produce mutilări, cu ulceraţii foarte mari, până la desfigurare, distrugerea nasului, ochilor şi a ţesuturilor alăturate tumorii atunci când evoluează necontrolat sau când este tratată insuficient“, a explicat medical dermatology dr. Mihaela Leventer.

Ultimele estimări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), prin Agenţia Internaţională pentru Cercetarea în Domeniul Cancerului (IARC), arată că incidenţa, dar şi mortalitatea cancerului de piele au crescut. Numărul deceselor din această cauză s-a dublat din 1990 până în prezent, făcând din cancerul de piele o veritabilă problemă de sănătate publică. În ciuda acestor date îngrijorătoare, depistat precoce, cancerul de piele are una dintre cele mai mari rate de vindecare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel