luni, august 2, 2021

Experții în sănătate susțin că al patrulea val al pandemiei își poate face apariția în viitorul apropiat, dacă nu suntem vigilenți. Autoritățile pun accent pe importanța vaccinării anti-COVID, singura

soluție de a evita un nou val.

Ne-am putea confrunta cu un nou val în toamnă, susțin specialiștii. Deși acesta va avea mai puține efecte negative, spre deosebire de valurile anterioare, numărul infectărilor și al pacienților internați la ATI va crește din nou.

Al patrulea val ar putea fi mai restrâns tocmai datorită succesului campaniei de vaccinare anti-COVID. În prezent, peste 4 milioane de români sunt vaccinați anti-COVID, lucru ce ne oferă o protecție eficientă împotriva repercusiunilor grave, dar nu o protecție suficient de mare încât să evităm un nou val.

Astfel, autoritățile pun

accent pe imunizare, sperând ca până în toamnă să dobândim imunitatea colectivă necesară.

Florin Cîțu, despre al patrulea val al pandemiei de coronavirus

Premierul Florin Cîțu a afirmat că nu ar trebui să existe discuții cu privire la un al patrulea val al pandemiei de COVID-19, deoarece în România avem dozele necesare pentru a se vaccina toată lumea și pentru a evita această situație.

„Pentru mine obiectivul nu este de a vaccina cât mai multe persoane, obiectivul este de a depăși pandemia, iar pandemia o depășim prin vaccinare. Ele merg împreună. Succesul unei campanii de vaccinare se măsoară în ceea ce

se întâmplă cu pandemia.

Şi România a fost prima țară care a relaxat condițiile și nu avem un efect negativ tocmai pentru că persoanele din orașe, municipii s-au vaccinat. Dar mergem și în partea rurală, pentru că, este adevărat, există acest pericol al valului patru și acum românii trebuie să fie și responsabili.

Până la urmă avem aceste vaccinuri, nu avem nicio justificare pentru a avea un alt val atunci când avem vaccin la liber pentru toată lumea. Eu nu văd niciun motiv pentru a avea valul patru. Există astăzi doze de vaccin, românii trebuie să se vaccineze, şi atunci bineînțeles că

nu va exista valul patru.

Dacă va exista valul patru, înseamnă că este decizia noastră că este valul patru. Până la urmă trebuie să fim cu toții responsabili. Avem resursele, am pus la dispoziție, avem capacitatea de vaccinare până la 100 de mii de persoane pe zi, toate aceste lucruri se pot face, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul, potrivit Rador.

 

Ultimele stiri

Parteneri