Sari la conținut

Florin Cîțu la final de mandat: „ Am fost victimele propriului succes”.

Fostul Premier Florin Cițu a acordat aseară un amplu interviu la postul național de televiziune unde a vorbit despre situația actuală politică, despre situația economică pe care o predă o dată cu mandatul său, dar și depre campania de vaccinare pe care a coordonat-o în mandatul său. Fostul premier a declarat că alături de guvernul pe care l-a avut în subordine, a făcut tot ce i-a stat în putintă pentru ca România să aibă acces la vaccin, în același timp cu marile țări europene. Cîțu a subliniat că România „a fost o perioadă lungă de timp campioană la vaccinare”, în după aceea „am fost victimele propriului succes”.

„La început nu aveam vaccinul și am făcut tot ce ținea de Guvern ca românii să aibă acces la vaccin în același timp cu restul UE. Ați văzut că într-o perioadă lungă de timp România era campioană la vaccinare. După aceea am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare.

(…)

E posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit…vectorul de imagine am fost eu, am fost colegii mei din guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înțeleagă. La un moment dat am schimbat campania, am mers în sate și am fost cel care a vorbit de două ori cu toate cultele și am încercat să le implic pe toate. Unele s-au implicat, altele nu s-au implicat direct. Am avut caravane de vaccinare.

Citeste si:

Sper ca oamenii să înțeleagă că vaccinarea este singura soluție pentru a depăși pandemia.

Astea au fost soluțiile pe care le-am avut în acel moment. Dacă mă uit la țări similare, cam acestea au fost”, a afirmat Florin Cîțu, joi seară, la TVR1.

Întrebat dacă își reproșează ceva privind gestionarea valului patru acesta a răspuns:

„Nu. Veți vedea că și după valul 4, când natural va scădea valul 4, lumea se va relaxa și nu se va vaccina. Atât timp cât nu există pericolul, e complicat să-i convingi pe oameni, decât dacă facem obligatorie vaccinarea. Atunci este o altă discuție”.

„În vară, când erau câteva cazuri, am decis ca economia să fie deschisă, pentru că aveam nevoie de resurse. Știam că vine un val 4. Nu știam de intensitate. Oricine spune asta, nu spune adevărul. Centrele de vaccinare au fost deschise toată vara. Am fost în vizită toată vara prin țară și mergeam și la centrele de vaccinare. Vorbim cu românii de fiecare dată se se vaccineze. Nu era pericolul. Era foarte complicat să-i convingi pe oameni”, a mai explicat acesta.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.