duminică, noiembrie 27, 2022

Florin Piersic și secretul unei minți agere, indiferent de vârstă. Ce ar face actorul dacă s-ar întâlni cu Vladimir Putin: „Păcat că nu mă trimiteți ambasador în Rusia”

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți actori din România, a dezvăluit secretul pentru o memorie ageră la orice vârstă.

Invitat la emisiunea Sinteza Zilei, îndrăgitul actor a vorbit despre orice, deschis, în stilul său caracteristic. Întrebat ce face pentru a-şi menține spiritul tânăr şi dornic de viaţă, dar şi ce secret are pentru o memorie aşa ageră, marele actor a spus:

Te-ar mai interesa: Această PLANTĂ curăță arterele și ajută la reglare...

„Nu fac nimica. Eu cred că toată chestia asta este din gene, de la părinți. Aşa a fost mama mea, tatăl meu, am moștenit probabil de la ei, ceva. Arăt ca un om oarecare. Sigur că m-am schimbat.

Toţi îmbătrânim, dar nu îmi e drag să stau să mă uit în oglindă că am mai îmbătrânit. Mă aranjez, recunosc.

Vreau să arat mai bine. Eu nu cunosc un actor să fi avut grijă de el cum a avut George Motoi, soţul Cezarei Dafinescu. El se îngrijea extraordinar.

Eu, de exemplu, nu conduc maşina şi aud radio sau o casetă. Nu domne’! Eu spun poezie sau momente din roluri ale mele. Monolog din Dulcea Pasăre din Orfeu în Infern, momente din spectacole care m-au marcat pe mine.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci cu o zi înainte de Sf. Andrei! ...

Gimnastica minții, învățată de la Radu Beligan

Spun monoloage. Beligan mi-a spus că asta este o gimnastică a minţii. Eu am căutat mereu poezii pe care nu le-a auzit nimeni şi ele m-au tot îmbogățit şi eu nu vreau să le pierd”, a spus Florin Piersic.

Actorul a povestit o întâmplare avută cu maestrul Beligan atunci când i-a cerut sfaturi pentru îmbunătățirea memoriei.”Pentru memorie există un medicament, Piracetam. Ai auzit de ăsta? Nici eu!

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Aşa mi-a spus Beligan care mi-a zis să iau un medicament care mă stimulează. Când m-am întâlnit cu o prietenă care pleca la Paris i-am spus să îmi ia şi mie un medicament de memorie.

Cum se cheamă? Stai puţin! Alo, maestre, cum se cheamă pastila aia care îmi stimulează mintea şi memoria. Şi el mi-a zis că nu-şi aduce aminte.

Atunci am spus să nu mai am nevoie”, a mai spus Florin Piersic în interviul acordat lui Mihai Gâdea pentru Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

Față în față cu Vladimir Putin ar…

Marele actor a mai spus că s-ar descurca în Rusia.

De altfel,  Piersic a povestit că a avut ocazia să filmeze în Uniunea Sovietică și a reușit să câștige simpatia actorilor ruși, mai ales că știa rusă și le recita din poetul rus Konstantin Simonov.

„E frumoasă limba rusă. Afară de unul singur care nu trebuie să vorbească, dar nu-i mai spun numele, că e a treia oară când îl pomenesc.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Treaba lui, asta e… Nu-i treaba lui, e treaba noastră, dar păcat că nu mă trimiteți ambasador acolo ca să-i explic lui nea Vasile ăsta, cum îl cheamă, Putin: ‘uite care e chestia bătrâne –  vreau să-ți spun o chestie, ai cam exagerat cu asta, ai omorât copii, ai omorât femei, clădiri le-ai pus la pământ'”, a mai spus Florin Piersic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private