miercuri, august 4, 2021

Analgezicele folosite de milioane de oameni pot cauza infarct sau accident cerebral vascular pentru că au prea multă sare.

Pacienții care folosesc regulat aspirină, paracetamol sau ibuprofen solubile

sunt cu 22% mai predispuși unui accident vascular și au un risc de cinci ori mai mare de hipertensiune, potrivit unui nou studiu.

S-a descoperit că dozele recomandate de analgezice conțin cu 50% mai multă sare decât limita zilnică sigură pentru un adult.

Cercetarea a fost realizată la Universitățile Collage London și Dundee.

Milioane de oameni folosesc analgezice în afecțiuni precum artrita și majoritatea preferă variantele solubile pentru că sunt mai ușor de înghițit și ăși fac mai repede efectul. Însă medicamentele conțin niveluri foarte mari de sare pentru a se dizolva în apă.

În timpul

studiului, cercetătorii au urmărit pacineți care luau paracetamol, aspirină sau ibuprofen solubile și de asemenea suplimente precum vitamina D, zinc și calciu, de circa șapte ani.

Rezultatele cercetării au scos la iveală că cei care luau medicamente solubile aveau un risc de infarct sau AVC cu 16% mai mare, indiferent pentru cât timp le luau.

Pacienții care luau medicamente solubile pentru o perioadă mai mare de patru ani aveau un risc de AVC cu 22% mai mare și erau de șapte ori mai predispuși să dezvolte hipertensiune.

 

Ultimele stiri

Parteneri