
Mineralul care combate oboseala, menține sănătatea osoasă și echilibrul hormonal

Fosforul este un mineral esențial organismului, sprijină creșterea osoasă, facilitează digestia, ajută la eliminarea toxinelor din corp, combate oboseala, dar mai ales previne artrita și osteoporoza. De asemenea, contribuie la menținerea sănătății osoase.
De asemenea, acesta sprijină procesul de slăbire și contribuie la menținerea echilibrului hormonal în organism.
Fosforul este necesar pentru formarea pereților celulari și reprezintă o parte integranta a acizilor nucleici din ADN (acidul dezoxiribonucleic), participând în structura acestuia. O altă sarcină a acestui mineral este aceea de a fi substanța-tampon în echilibrul acido-bazic sanguin, ajutând la stabilizarea valorii pH în sânge.
Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...
Iată care sunt beneficiile fosforului pentru organismul uman:
Totodată, fosforul ajută la:
Fosforul se regăsește în mai toate alimentele, așa că deficitul este destul de rar întâlnit. Medicii spun însă că una dintre cauzele deficitului de fosfor ar putea să fie o disfuncție la nivelul rinichilor, dar și existența hiperparatiroidismului. Fosforul se regăsește în mai toate alimentele, așa că deficitul este destul de rar întâlnit. Medicii spun însă că una dintre cauzele deficitului de fosfor ar putea să fie o disfuncție la nivelul rinichilor, dar și existența hiperparatiroidismului. Totodată, fosforul colaborează cu calciul în creşterea forţei în oase, şi de aceea, deficitul de fosfor duce la slăbiciune, carii dentare, rahitism şi alte probleme legate de oase. Persoana care are o lipsă de fosfor în organism poate simţi o pierdere a poftei de mâncare şi o slăbiciune chiar și atunci când trebuie să facă activități din rutina zilnică.
Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...
Cele mai importante surse de fosfor sunt: carnea de porc, nucile, legumele şi produsele lactate. Se pot include în dieta zilnică seminţe de floarea soarelui, orez, pâine alba, cartofi, broccoli şi mazare. Alte surse de fosfor includ: untul de arahide, tonul, carnea de porc şi apa minerală.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.