luni, aprilie 12, 2021

Noi cercetări au scos la iveală că boala renală cronică poate fi combătută cu ajutorul vinului.

Oamenii de știință de la Universitatea Colorado au analizat date de la 5.852 de participanți și au aflat

că prevalența bolilor renale cronice, era mai scăzută în cazul participanților care consumau un pahar de vin pe zi, în comparație cu cei care nu consumau deloc vin.

De asemenea, participanții care aveau deja boli cronice de rinichi, aveau un risc mai scăzut să dezvolte afecțiuni cardiovasculare dacă aveau obiceiul să bea un pahar de vin pe zi.

”Bolile renale au aceiași factori de risc ca bolile de inimă, iar studiile anterioare au arătat că un consum moderat de vin scade riscul afecțiunilor cardiovasculare”, explică dr. Tapan Mehta.

Aproape două milioane de români au boală cronică de rinichi,

ale cărei prime simptome pot apărea abia când 90% din funcţia renală a fost pierdută, potrivit medicului Cristian Serafinceanu

Potrivit medicului, numărul cazurilor noi creşte anunal cu între 5 şi 10%.

De asemenea, pentru prevenirea bolii cronice de rinichi, medicii recomandă practicarea unui sport sau a mişcării, menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge, monitorizarea tensiunii arteriale, însuşirea unei alimentaţii sănătoase şi menţinerea sub control a greutăţii corporale, consumul corespunzător de lichide, evitarea fumatului şi, nu în ultimul rând, controlul medical specific

al rinichilor.
 

Ultimele stiri

Parteneri