vineri, octombrie 22, 2021

DNA verifică achizițiile de vaccinuri anti-COVID, în urma unor suspiciuni de abuz în serviciu. Achizițiile sunt în conformitate cu procedurile întocmite de Comisia Europeană, precizează medicul Valeriu

Gheorghiță. Vlad Voiculescu, însă, susține faptul că Ministerul Sănătății nu a fost implicat în aceste achiziții. 

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, relevă faptul că achizițiile au fost gestionate de premierul Florin Cîțu, fără a implica foarte mult Ministerul Sănătății. În acest sens, Vlad Voiculescu salută anchetarea de către DNA a modului în care România a achiziționat vaccinurile.

Verificări DNA pentru achiziția vaccinurilor anti-COVID

anticorpii necesari pentru a fi imun

DNA verifică achizițiile de vaccinuri anti-COVID făcute de România. Există suspiciuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase

necuvenite, dar nicio persoană nu este acum pusă sub învinuire, comunică RADOR.

România a recepționat până acum 18,5 milioane de vaccinuri anti-COVID, din care a folosit 10 milioane de doze, iar aproape 5 milioane le-a vândut sau donat, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a adăugat că achiziția la nivelul țărilor din Uniunea Europeană se supune acelorași proceduri întocmite și elaborate de Comisia Europeană.

Vlad Voiculescu susține ancheta DNA

Fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, salută anchetarea de către DNA a modului în care România a achiziționat

vaccinurile anti-COVID.

El susține că decizia de a le comanda a fost luată de premierul Florin Cîțu și comunicată  Comisiei Europene, fără a se ține cont de opinia Ministerului Sănătății.

Fostul ministrul mai spune că țara noastră a comandat prea multe doze și a fost nevoită ulterior să le vândă sau să le doneze, pentru că altfel expirau.

Declaraţia vine după ce DNA a anunțat că a înregistrat un dosar penal în care se desfășoară cercetări cu privire la modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri împotriva COVID-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent. Instituția a precizat

că în acest moment este cercetată fapta, și nu o persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Ultimele stiri