Sari la conținut

Fratele unei tinere moarte în Colectiv: ”Au murit oameni! Cei care intră în închisoare se întorc acasă peste 10 ani!”

Din cuprinsul articolului

Fratele unei tinere moarte în Colectiv își strigă durerea și spune că pedepsele primite astăzi sunt mici pentru cei 65 de oameni care au murit.

”Mie mi se par pedepsele mici pentru 65 de oameni care au murit până la final, 10 ani pedeapsa cea mai mare, mi se pare mică. Pentru că au murit oameni! Nu se mai întorc! Cei care intră în închisoare se întorc acasă peste 10 ani! Maxim!, spune Adrian Albu.

În plus, fratele victimei spune că despăgubirile primite nu sunt prea mari, însă ajung atât cât să acopere cheltuielile.

”Cheltuielile se pot acoperi! Daunele morale nu se pot acoperi niciodată! Toți am rămas cu traume! Inclusiv cei care au fost martori au rămas cu traume. Chiar dacă nu au pățit nimic, au traume morale peste care nu vor trece niciodată”, mai spune el.

Adrian Albu, fratele tinerei, se afla și el în seara tragediei în Colectiv, alături de sora lui.

”Eu eram în seara aia acolo, am făcut parte dintre norocoși, sărbătoream ziua surorii mele care a murit la 3 săptămâni după, în spital, din cauza unei infecții nosocomiale”, povestește bărbatul.

Sentință finală în dosarul Colectiv

Pedepse definitive, cu executare, pentru fostul primar al sectorului 4 din Capitală și patronuii Clubului Colectiv, pronunțate în urmă cu puțin timp la Curtea de Apel București.

Fostul primar al sectorului 4 a primit 4 ani cu executare, pentru abuz în serviciu, și a fost achitat pentru o altă faptă de abuz în serviciu.

La Tribunalul București, Piedone primise 8 ani și 6 luni de închisoare, dar în timpul procesului la Curtea de Apel din București, din oficiu, judecătorii au eliminat forma agravantă a infracțiunii de abuz în serviciu.

Cei 3 patroni ai clubului au primit pedepse diferite, încadrate în funcție de vinovăția apreciată de judecători, între 6 ani și 11 luni și 11 ani și 8 luni de detenție.

Cele 3 funcționare de la Primăria Sectorului 4 au fost achitate pentru complicitate la abuz în serviciu, deși în primă instanșă primiseră pedepse cu suspendare și cu executare.

Cei 2 pirotehniști care se ocupau cu artificii în seara de 30 octombrie 2015 au primit pedepse de 6 ani și 10 luni, iar pompierii care nu au respectat prevederile legii au fost condamnați la câte 8 ani și 8 luni de detenție.

În ceea ce privește daunele morale și materiale pe care inculpații trebuie să le plătească, acestea sunt stabilite între 10.000 de euro și 1 milion de euro, la o primă lectură a sentinței de astăzi, scrie RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel