Sari la conținut

Fraze pe care doar oamenii inteligenți le spun. Verifică dacă ești una dintre ele

inteligent

Fraze pe care doar oamenii inteligenți le spun. Verifică dacă ești una dintre ele

Se vorbește mult despre ce este inteligența. Psihologii și filozofii o definesc ca fiind capacitatea de a pune în practică funcțiile gândirii, memoriei și imaginației conform detaliilor actuale. Alții au înțeles inteligența ca o anumită forță activă „pură” a gândirii, fundamental diferită de ceilalți. Cu toate acestea, în societatea modernă, una dintre cele mai importante abilități ale unei persoane sănătoase și de succes este inteligența ridicată.

Inteligența dezvoltată este un avantaj.  Cu alte cuvinte, esența sa este în luarea unei decizii rapide și corecte. Deci, cum vorbesc oamenii cu o dezvoltare intelectuală ridicată?

Fraza nr. 1: Am nevoie de timp pentru a studia această problemă…

femeie inteligentă
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

După cum a spus Albert Einstein odată, inteligența este capacitatea de a se adapta la schimbare. Aceasta este o conștientizare a faptului că, indiferent de profunzimea cunoașterii acestei lumi, mai aveți ceva de învățat. Adică, unei persoane dezvoltate intelectual nu se teme să admită că are nevoie de timp pentru a studia această problemă în profunzime.

Oamenii cu inteligență ridicată se caracterizează printr-o lipsă completă de perfecționism; se bucură de micile succese și își ating treptat obiectivele. La urma urmei, efortul constant pentru perfecțiune, care este aproape imposibil de atins, te face întotdeauna să te simți ca un eșec.

Fraza nr. 2: Ce interesant. Spune!

Oamenii cu inteligență ridicată nu se laudă niciodată cu cunoștințele și abilitățile lor. Și cel mai adesea doresc să învețe cât mai multe despre adversarul lor și să obțină mai multe cunoștințe. Interesul pentru ceilalți îți permite să te pui în pielea altei persoane, datorită căruia empatizezi sincer și fii curios în legătură cu viața altora.

Fraza 3: E greșeala mea

Inteligența dezvoltată reprezintă un avantaj. Și toată lumea are nevoie de el. Ideea de a cere scuze este inerentă unei persoane care se simte puternică, nu lipsită de apărare. O astfel de persoană poate spune: „Îmi pare rău, este vina mea” și abia apoi „iartă-mă”. Adică, în primul rând, nu se așteaptă la iertare, ci mai degrabă își recunoaște vinovăția și regretul. La urma urmei, interlocutorul său poate să nu fie pregătit să-l ierte.

Sarcasmul, semn puternic de inteligență

A vorbi despre regretele tale și a-ți recunoaște vinovăția și greșelile fără a-i împovăra pe ceilalți este o caracteristică a unei persoane inteligente.

Fraza nr. 4: Nu există oameni ideali

O atitudine bună nu este o slăbiciune. Oamenii inteligenți au capacitatea de a-și asuma responsabilitatea pentru propriile greșeli. Și dacă oamenii obișnuiți „rămân blocați” în emoții negative din cauza eșecului, atunci oamenii cu inteligență ridicată înțeleg că este mai bine să se accepte și să se ierte și să își concentreze toată atenția asupra acțiunilor ulterioare.

Fraza nr. 5: Du-te…

Sarcasmul este cea mai joasă formă de inteligență, dar cea mai înaltă formă de inteligență, așa cum spunea Oscar Wilde. Sarcasmul este considerat pe bună dreptate un semn puternic de inteligență. Dacă ai acest tip de umor, cu siguranță ești un gânditor creativ.

„Există o relație puternică între simțul umorului și inteligență ridicată”, spune Jill Greengross, psiholog la Universitatea Aberymstwyth. Ea și colegii ei au descoperit că cea mai puternică legătură a fost cu inteligența verbală, deoarece umorul se bazează pe paradoxuri verbale.

Cu toate acestea, alături de capacitatea de a glumi, un semn al unei persoane inteligente este obiceiul de a folosi un limbaj nepoliticos. Oamenii de știință au descoperit că acei oameni care folosesc periodic cuvinte înjurături în vorbirea lor recurg la mai multe structuri false de vorbire și au un vocabular mai larg decât cei care nu înjură niciodată. Totuși, acesta este un model…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel