Soluții naturiste pentru femeile care nu mai vor să aibă relații intime. Plante care cresc libidoul

Frigiditatea, soluții naturiste. Plante care cresc „pofta”.

În termeni simpli, frigiditatea se manifestă prin incapacitatea de a simți plăcere în timpul actului sexual. Această lipsă a plăcerii ar putea fi caracterizată prin absența libidoului și a reacției făță de stimulii sexuali. În același timp, termenul de frigiditate este folosit pentru a descrie disfuncțiile sexuale la femei.

Conform statisticilor din ce în ce mai îngrijorătoare, 30% dintre femei se confruntă cu diminuarea sau lipsa tottală a apetitului sexual. În general, frigiditatea este determinată de factori neuropsihici, precum teama, anxietatea, vina, depresia, conflictul cu partenerii, amintirea brutalităţii în timpul primului contact sexual, oboseală, boli de nervi sau traume din copilărie.

Frigiditatea, soluții naturiste. Plante care cresc „pofta”

Specialiştii au remedii naturiste pentru tratarea acestei afecţiuni. O serie de plante, de exemplu, ajută la creşterea apetitul sexual.

  • Brânca ursului, sau ginsengul românesc, cum mai este supranumită, este o plantă medicinală cu efect afrodiziac puternic. Se administrează sub formă de tinctură sau pulbere. Pentru că scade tensiunea arterială, la persoanele cu tensiune arterială normală, brânca ursului se administrează împreună cu tinctură de maghiran. În schimb, în combinaţie cu schinduful, efectele afrodiziace ale plantei se accentuează.
  • Schinduful este, la rândul său, o plantă cu proprietăţi tonice şi afrodiziace.
  • Arpagicul conţine mineralele necesare pentru sintetizarea de către organism a hormonilor sexuali.
  • Alt remediu afrodiziac este damiana, o plantă medicinală originară din America Centrală şi Caraibe, dar care poate fi procurată în România din magazinele cu produse naturiste. Conţine alcaloizi care stimulează secreţia de testosteron şi are totodată efecte antidepresive, diuretice şi laxative. Este recomandată pentru tratamentul problemelor psihosexuale la femei şi bărbaţi.

Frigiditatea, soluții naturiste. Plante care cresc „pofta”

  • Piper methysticum este o specie de piper benefică în tratamentul anxietăţii şi nevrozelor. Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează. De asemenea, în nici un caz nu trebuie administrat în combinaţie cu barbiturice, alcool sau antidepresive, droguri sau alte stimulente ale sistemului nervos central.
  • Extractul de Wild Yam este alt produs naturist disponibil în magazine naturiste. Acesta conţine steroizi care oferă vigoare pentru a face dragoste şi reîntinereşte.
  • Năpraznicul este o plantă medicinală cu un puternic miros neplăcut, de unde îi vine şi numele. Este folosită sub formă de infuzie sau decoct în tratamentul impotenţei, frigidităţii, dismenoreei şi neoplasmului uterin.
  • „Băile şi duşurile cu lavandă sau salvie sunt indicate în caz de frigiditate. Unu-doi pumni de plantă uscată şi mărunţită în doi litri de apă fiartă se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară şi se fac duşuri şi spălături vaginale, dimineaţa şi seara. Pentru baia generală se prepară o infuzie din 5 pumni de plantă mărunţită la 10 litri de apă, cu infuzare 10 minute, se strecoară în apa din cadă, caldă la 37 de grade Celsius şi se stă în baie timp de 20-25 minute, repetând de trei ori pe săptămână“, a declarat prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în remedii naturiste, conform farmaciaverde.ro.

Recomandări privind stilul de viață

Femeile care suferă de frigiditate trebuie să ştie că stilul de viaţă este foarte important pentru rezolvarea acestei probleme. Iată câteva reguli:

  • Din alimentaţie nu trebuie să lipsească germenii de grâu, ouăle, uleiul de măsline, seminţele de dovleac, alte seminţe şi sâmburi, soia, icrele, peştele.
  • Carnea roşie, carnea de pasăre şi produsele care conţin zahăr trebuie consumate cât mai puţin.
  • Fumatul este toxic, în general, pentru organism. El distruge mai întâi imunitatea şi apoi activitatea hormonală.
  • Vitaminele sunt şi ele remedii foarte importante în cazul frigidităţii. Dintre acestea se recomandă complexul de vitamine B, vitaminele E, A şi D.
  • „Este indicat un regim de refacere, de 3-5 zile pe lună, şi o cură de fructe, 1-2 zile pe lună. Din aceste cure nu vor lipsi cimbrul, țelina, ceapa, spanacul, ardeii, frunzele şi rădăciele de pătrunjel, muştar, piper, struguri, prune, pere, caise, ulei vegetal, fulgi de ovăz şi porumb germinat. Foarte bune efecte au rădăcinile de ţelină, preparate sub formă de suc sau sub formă de salate’’, a mai spus prof. univ. dr. Constantin Milică.

Recent Posts

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

19 minute ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

49 de minute ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

o oră ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

2 ore ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

2 ore ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic