Sari la conținut

Fructe și legume care alungă stresul și depresiile

Toamna este anotimpul tristeţii, al melancoliei şi depresiei. Pentru a trece mai uşor peste aceste sentimente, medicii ne recomandă să contăm din plin pe ajutorul fructelor şi legumelor şi să nu recurgem la medicamente decât dacă este absolut necesar.

Cele mai eficiente împotriva depresiei sunt fructele de culoare portocalie, iar legumele şi fructele verzi combat cu succes stresul. Ele conţin Vitamina C, reglând tensiunea arterială, care are tendinţa să crească în situaţii de stres.

Cartofii dulci, caisele uscate, morcovii şi portocalele, dovleacul copt sunt benefice organismului în acest anotimp, fiind bogate în magneziu şi reprezentând un adevărat relaxant muscular.

Migdalele sunt, de asemenea, recomandate, datorită conţinutului lor bogat de vitamine B şi E, care întăresc sistemul imunitar. Legumele şi fructele de culoare verde compensează deficitul de magneziu, calmează migrenele şi scad oboseala.

Spanacul este cel mai bun antidepresiv, iar un efect similar are şi broccoli, varza şi kiwi. Ele sunt ca un fel de „centrală electrică” pentru vitaminele care ajută la refacerea organismului după situaţii de stres.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel