Fructele care topesc grăsimea. Două-trei porții pe zi te ajută să scapi de kilogramele în plus

Două-trei porții de fructe de pădure pe zi pot transforma excesul de grăsime în grăsime brună care arde calorii. Vinul roșu poate avea același efect.

Uun nou studiu sugerează că dietele care conțin resveratrol, substanță care se găsește în struguri și în fructele de pădure, pot combate obezitatea.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington le-au dat șoarecilor de laborator o cantitatea de resveratrol egală cu cea e care o conțin două porții de fructe de pădure.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Two or three servings of berries a day can turn excess flab into calorie-burning 'beige fat', researchers found

În ciuda dietei bogate în grăsime, șoarecii au luat în greutate cu 40% mai puțin decât animalele care nu au primit resveratrol.

Cercetarea a fost publicată în Jurnalul Internațional de Obezitate și a scos la iveală că organismul șoarecilor a transformat excesul de grăsime, în grăsime brună, care reduce greutatea corporală prin arderea caloriilor.

Și alți polifenoli prezenți în fructele de pădure pot avea un efect similar, cred savanții. Prof. Min Du, coordonatorul studiului a spus: ”Polifenolii din fructe, inclusiv resveratrolul cresc expresia genei care stimulează oxidarea grăsimilor, așa că organismul nu le va stoca. Aceștia transformă grăsimea albă în grăsime brună care arde lipidele”.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

 

Good news: Red wines such as merlot or cabinet sauvignon are known to contain resveratrol, which could help tackle obesity

Afinele, căpșunile, zmeura, strugurii și merele unt bogate în acest compus. Două-trei porții pe zi sunt suficiente pentru a obține cantitatea necesară de resveratrol.