Sari la conținut

Fructele care topesc grăsimea. Două-trei porții pe zi te ajută să scapi de kilogramele în plus

LOS ANGELES, CALIFORNIA - DECEMBER 04: Jamie Foxx accepts the "Vanguard Award" onstage during The Critics Choice Association's Celebration Of Cinema & Television: Honoring Black, Latino And AAPI Achievements at Fairmont Century Plaza on December 04, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by Leon Bennett/Getty Images for Critics Choice Association)
sursa foto: Retete si vedete

Două-trei porții de fructe de pădure pe zi pot transforma excesul de grăsime în grăsime brună care arde calorii. Vinul roșu poate avea același efect.

Uun nou studiu sugerează că dietele care conțin resveratrol, substanță care se găsește în struguri și în fructele de pădure, pot combate obezitatea.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington le-au dat șoarecilor de laborator o cantitatea de resveratrol egală cu cea e care o conțin două porții de fructe de pădure.

Two or three servings of berries a day can turn excess flab into calorie-burning 'beige fat', researchers found

În ciuda dietei bogate în grăsime, șoarecii au luat în greutate cu 40% mai puțin decât animalele care nu au primit resveratrol.

Cercetarea a fost publicată în Jurnalul Internațional de Obezitate și a scos la iveală că organismul șoarecilor a transformat excesul de grăsime, în grăsime brună, care reduce greutatea corporală prin arderea caloriilor.

Și alți polifenoli prezenți în fructele de pădure pot avea un efect similar, cred savanții. Prof. Min Du, coordonatorul studiului a spus: ”Polifenolii din fructe, inclusiv resveratrolul cresc expresia genei care stimulează oxidarea grăsimilor, așa că organismul nu le va stoca. Aceștia transformă grăsimea albă în grăsime brună care arde lipidele”.

 

Good news: Red wines such as merlot or cabinet sauvignon are known to contain resveratrol, which could help tackle obesity

Afinele, căpșunile, zmeura, strugurii și merele unt bogate în acest compus. Două-trei porții pe zi sunt suficiente pentru a obține cantitatea necesară de resveratrol.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel