sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Alimentația este un factor decisiv pentru sănătatea noastră generală. Aceasta poate stimula organismul să fie puternic și rezistent sau, dimpotrivă, îl poate lăsa vulnerabil în fața agenților patogeni și factorilor de risc.

Toate grupele de alimente sunt importante, însă fructele și legumele joacă un rol foarte important datorită rezervelor valoroase de vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali pentru organism.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă când nivelul nostru de calciu este ...

În lipsa acestora se pot instala o multitudine de afecțiuni grave, precum cancer, Alzheimer, afecțiuni cardiovasculare și multe altele.

Românii se află pe ultimul loc la consumul de fructe și legume, la nivel european. Multe boli de care românii suferă ar putea fi evitate prin simpla schimbare a stilului de viață și alimentației.

Iată care este cantitatea zilnică recomandată de fructe și legume pentru a reduce în mod considerabil riscul bolilor și pentru a avea o sănătate de fier.

Cantitatea zilnică recomandată

Nutriționistul Marilena Oprișan, a explicat, la Antena 3, cum ar trebui consumat corect legumele și fructele, în așa fel încât aportul de vitamine să fie maximizat.

Te-ar mai interesa: Cea mai proastă veste a zilei! Un medic avertizeaz...

„Recomandarea este să consumăm minim cinci porții pe zi de legume și fructe, sau minim 400 de grame. Recomandarea este să le consumăm în stare crudă, cât mai puțin preparate termic.

Beneficiile sunt numeroase. Dacă mă refer strict la contextul actual al imunității pe care vrem să ne-o menținem cât mai intactă, aportul de antioxidanți, vitamine, acești mirco-nutrienți care se găsesc în legume și fructe, recomandarea este să le avem în stare cât mai naturală și nu din suplimente alimentare.

Te-ar mai interesa: Sarea, ingredientul cu “o mie de utilizări&#...

Ne ajută în procesul de digestie, conțin o cantitate mare de fibre hidro-solubile. Ne ajută în combaterea bolilor cardiovasculare, în patologii sau boli canceroase, cum ar fi cancerul de colon sau boli digestive.

Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce. Studii recente arată că un consum regulat de legume și fructe combate acest proces cognitiv, combaterea Alzheimerului și alte boli degenerative neuronale”, a explicat nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Drama teribilă a unei cântărețe celebre de la noi!...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private