Sari la conținut

Fructul antiinflamator care ajută la combaterea retenției de apă și ameliorează artrita

retenție de apă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Remedii naturale pentru retentia de apa

O dietă sănătoasă ajută la menținerea organismului în stare perfectă, permițându-i să fie suficient de puternic pentru a preveni și combate diferite boli. Pentru a realiza acest lucru, dieta zilnică trebuie să fie compusă din grupe de alimente de origine vegetală în care se remarcă legumele, cerealele integrale, leguminoasele și fructele.

Tocmai această ultimă grupă de alimente, fructele, se remarcă printre celelalte deoarece vitaminele și alte substanțe nutritive pe care le conțin sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Există mai multe tipuri și se deosebesc în funcție de culoare, mărime și aromă.

Unul dintre fructele recomandate atât de medicii profesioniști, cât și de medicii alternativi pentru a hrăni constant organismul și a-l trata atunci când acesta suferă de unele afecțiuni este murele, datorită conținutului ridicat de antioxidanți și a proprietăților antiinflamatorii, precum și a valorii nutritive ridicate.

Murele sunt fructe mici, cărnoase și suculente, cu un gust acid și o culoare violetă închisă caracteristică. Ele mai sunt cunoscute și sub numele de mure sau zmeură neagră. Acest fruct are mai multe beneficii pentru sănătatea organismului, deoarece este bogat în vitamine, minerale și flavonoide, precum și în potasiu și fibre.

Aceste fructe sunt foarte versatile și pot fi preparate în sucuri, deserturi, sosuri, gemuri și smoothie-uri, așa că există o mulțime de rețete pentru a poziționa acest aliment în meniul săptămânal.

Murele sunt, de asemenea, bogate în vitaminele C și E, ceea ce le face să fie un fruct cu o mulțime de antioxidanți, precum și cu potasiu, fibre și flavonoide. Este, așadar, unul dintre cele mai complete și sănătoase alimente cunoscute vreodată.

Consumul de mure la 100 de grame conține 39 de calorii, 0 mg de colesterol, 6,6 g de fibre, 160 mg de potasiu, 15 mg de vitamina C, 0,2 g de grăsimi totale și 5,1 g de carbohidrați. Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, are o cantitate bună de fibre, pe care sistemul digestiv le apreciază.

Fructul antiinflamator care ajută la combaterea retenției de apă

Murele se caracterizează, de asemenea, prin aceste beneficii pentru organismul uman:

  • Îmbunătățesc sănătatea inimii: Datorită componentelor sale antiinflamatoare și antioxidante, consumul frecvent de mure devine aliat al sănătății sistemului cardiovascular, care include vasele de sânge și inima, astfel că este foarte recomandat pentru a preveni bolile care pot ataca mușchiul cardiac și arterele.
  • Ar putea preveni cancerul: Această boală teribilă care face mii de victime în fiecare an și care are metode de tratament foarte invazive pentru organism ar putea fi prevenită cu ajutorul murelor, deoarece, odată cu proprietățile sale antioxidante, există ipoteza că vitaminele C și E pe care le posedă acest fruct ar avea un efect favorabil în inhibarea creșterii și propagării mai multor tipuri de celule maligne pentru organism.
  • Contribuie la procesele digestive: Dat fiind conținutul ridicat de fibre, împreună cu componentele de riboflavină, niacină, vitamina K și vitamina B, murele ajută la descompunerea corectă a alimentelor greu de digerat de către organism, cum ar fi carbohidrații, proteinele și grăsimile. În plus, murele sunt aliate pentru a regla funcțiile organelor care alcătuiesc sistemul digestiv, cum ar fi stomacul și intestinele.
  • Combate retenția de lichide: Pe lângă proprietățile lor antiinflamatorii, murele au un mare efect diuretic, ceea ce le face ideale pentru a combate retenția de lichide care afectează în prezent populația.
  • Ar putea ajuta la tratarea artritei: Datorită efectelor sale antioxidante și antiinflamatoare, murele sunt recomandate să facă parte din dieta persoanelor care suferă de artrită, deoarece aceste componente pot ajuta la tratarea durerii articulațiilor afectate de această afecțiune, precum și, se pare, la reducerea daunelor suferite de aceste părți ale corpului.
  • Contribuie la regularizarea pH-ului din sânge: Ingerarea constantă de mure ajută la remineralizarea organismului datorită cantității de alcalin pe care acest fruct o posedă, ceea ce determină reglarea pH-ului din sânge, beneficiind astfel persoanele care au afecțiuni prin organisme acidifiate.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel