vineri, iunie 2, 2023

Acest superaliment se remarcă, de asemenea, prin conținutul ridicat de săruri minerale și vitaminele C și A.

Unul dintre cele mai importante organe ale sistemului digestiv este colonul, care este responsabil de absorbția apei și de stocarea deșeurilor solide din alimentele pe care le consumăm, așa că este extrem de necesar să îl menținem în condiții optime, iar acest lucru necesită o curățare regulată, în caz contrar putând duce la afecțiuni care pot cauza numeroase afecțiuni și probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

Când acest lucru se întâmplă, colonul se inflamează, ceea ce duce la sindromul colonului iritabil, o tulburare comună care afectează stomacul și intestinele, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare. Această problemă de sănătate se prezintă adesea cu simptome și semne precum dureri abdominale și crampe, gaze, plenitudine, balonare și modificări ale obiceiurilor intestinale, cum ar fi constipație sau diaree.

Fructul pentru tratarea inflamației colonului

Atunci când aveți aceste simptome, este esențial să consultați un medic pentru diagnostic și tratament. În plus, este important să consumați un fruct bogat în vitamine și minerale pentru a accelera digestia și tranzitul intestinal. Consumul anumitor fructe este foarte recomandat, datorită conținutului ridicat de fibre și apă.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Site-ul Food Tech indică faptul că perele se numără printre fructele care favorizează sănătatea colonului. Acest aliment este bogat în săruri minerale și în vitaminele C și A, nutrienți necesari pentru digestie. Mai exact, o pară conține aproximativ 7 miligrame de vitamina C, ceea ce echivalează cu 10% din doza zilnică recomandată.

În plus, perele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre solubile, deoarece pulpa lor, țesutul interior, conține concentrații ridicate de pectină. Acest nutrient este legat de controlul colesterolului și de reducerea riscului cardiovascular, dar este, de asemenea, un substrat excelent pentru combaterea bacteriilor din microbiota.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

„O dietă bogată în fibre, cum este cea obținută atunci când perele și alte fructe și legume sunt consumate în mod regulat, ajută la menținerea unei greutăți corporale mai sănătoase, care este asociată cu prevenirea sindromului metabolic”, se arată pe site.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private