Fructul bogat în fibre solubile care ajută la tratarea colonului inflamat

Acest superaliment se remarcă, de asemenea, prin conținutul ridicat de săruri minerale și vitaminele C și A.

Unul dintre cele mai importante organe ale sistemului digestiv este colonul, care este responsabil de absorbția apei și de stocarea deșeurilor solide din alimentele pe care le consumăm, așa că este extrem de necesar să îl menținem în condiții optime, iar acest lucru necesită o curățare regulată, în caz contrar putând duce la afecțiuni care pot cauza numeroase afecțiuni și probleme de sănătate.

Când acest lucru se întâmplă, colonul se inflamează, ceea ce duce la sindromul colonului iritabil, o tulburare comună care afectează stomacul și intestinele, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare. Această problemă de sănătate se prezintă adesea cu simptome și semne precum dureri abdominale și crampe, gaze, plenitudine, balonare și modificări ale obiceiurilor intestinale, cum ar fi constipație sau diaree.

Fructul pentru tratarea inflamației colonului

Atunci când aveți aceste simptome, este esențial să consultați un medic pentru diagnostic și tratament. În plus, este important să consumați un fruct bogat în vitamine și minerale pentru a accelera digestia și tranzitul intestinal. Consumul anumitor fructe este foarte recomandat, datorită conținutului ridicat de fibre și apă.

Site-ul Food Tech indică faptul că perele se numără printre fructele care favorizează sănătatea colonului. Acest aliment este bogat în săruri minerale și în vitaminele C și A, nutrienți necesari pentru digestie. Mai exact, o pară conține aproximativ 7 miligrame de vitamina C, ceea ce echivalează cu 10% din doza zilnică recomandată.

În plus, perele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre solubile, deoarece pulpa lor, țesutul interior, conține concentrații ridicate de pectină. Acest nutrient este legat de controlul colesterolului și de reducerea riscului cardiovascular, dar este, de asemenea, un substrat excelent pentru combaterea bacteriilor din microbiota.

„O dietă bogată în fibre, cum este cea obținută atunci când perele și alte fructe și legume sunt consumate în mod regulat, ajută la menținerea unei greutăți corporale mai sănătoase, care este asociată cu prevenirea sindromului metabolic”, se arată pe site.

Recent Posts

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…

3 minute ago

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

33 de minute ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

o oră ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

2 ore ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

2 ore ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic