Sari la conținut

Fructul care ajută la reducerea grăsimii abdominale la femei

fructele
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Fructele care pot provoca balonare

Un studiu recent relevă faptul că un consum zilnic de avocado poate ajuta femeile să redistribuie grăsimea abdominală într-un mod mai sănătos.

Acest studiu, realizat de Universitatea Illinois din Urbana-Champaign și finanțat de Hass Avocado Board, a implicat 105 adulți supraponderali sau obezi într-un studiu randomizat controlat. Timp de trei luni, aceștia au primit o anumită masă zilnică, cu scopul de a observa schimbările în distribuția grăsimii corporale.

Avocado și impactul său asupra reducerii grăsimii abdominale

Condus de Naiman Khan, profesor de kinesiologie și sănătate, studiul a constatat că femeile care au încorporat avocado în dieta lor zilnică au înregistrat o reducere semnificativă a grăsimii viscerale, care se acumulează adânc în abdomen și înconjoară organele interne.

Metodologie și constatări

Participantele au fost împărțite în două grupuri: un grup a primit mese care includeau zilnic un avocado proaspăt, în timp ce celălalt a consumat mese similare ca ingrediente și calorii, dar fără avocado. La începutul și la sfârșitul studiului, s-a măsurat grăsimea abdominală a participanților și toleranța la glucoză, aceasta din urmă ca indicator al metabolismului și al riscului de diabet.

Rezultatele au arătat că, la femei, consumul de avocado a dus la o reducere a grăsimii viscerale și la o îmbunătățire a raportului dintre grăsimea viscerală și cea subcutanată, ceea ce sugerează o redistribuire a grăsimii departe de organele viscerale.

Acest efect nu a fost observat la bărbați. Cu toate acestea, ambele sexe au prezentat îmbunătățiri ale toleranței la glucoză.

Semnificație și etapele următoare

Studiul subliniază relevanța intervențiilor dietetice în reglarea distribuției grăsimii corporale, cu beneficii aparent mai pronunțate pentru femei.

Cercetătorii intenționează să exploreze în continuare efectele metabolice ale consumului de avocado printr-un studiu de urmărire care să includă toate mesele zilnice ale participanților și să examineze indicatori de sănătate suplimentari.

Contribuții și perspective viitoare

Richard Mackenzie, co-autor al studiului și profesor de metabolism uman la Universitatea Roehampton din Londra, subliniază importanța înțelegerii modului în care consumul zilnic de avocado afectează distribuția grăsimii corporale.

Constatările pun bazele unor cercetări viitoare pentru a determina impactul deplin al avocado asupra sănătății organismului și contribuie la elaborarea unor recomandări dietetice specifice pentru a reduce stocarea grăsimilor și riscurile asociate cu diabetul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel