Sari la conținut

Fructul care ar putea ajuta la prevenirea unor boli precum cancerul sau anemia

Unsplash

O alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume, poate ajuta la prevenirea mai multor afecțiuni. Acesta este cazul, de exemplu, al piersicii, un aliment care poate fi găsit cu ușurință în magazine.

Pentru început, s-a constatat că este un fruct cu puține calorii și cu un nivel bun de vitaminele A și C. Potrivit companiei chiliene Vitamina, specializată în nutriție, piersicile sunt o bună sursă de apă, astfel că pot fi un bun adaos la dieta persoanelor cu probleme de hidratare sau care practică frecvent sport.

„Fibrele conținute în piersici ajută la prevenirea creșterii glicemiei, deci este un instrument excelent pentru menținerea unui nivel adecvat al zahărului din sânge”, precizează compania Vitamina.

De asemenea, se consideră că poate ajuta la prevenirea unor boli. De exemplu, poate fi utilă în prevenirea anemiei feriprive, care apare atunci când pacienții au niveluri scăzute de fier în sânge.

Acest lucru se datorează faptului că piersicile au aproximativ 0,3 miligrame de fier la 80 de grame. De asemenea, acestea sunt bogate în vitamina C, care facilitează organismului absorbția fierului care se găsește în alte alimente.

Acest lucru poate contribui la îmbunătățirea nivelului de energie al pacienților și susține construirea țesutului conjunctiv, care este esențial pentru protejarea și articularea altor țesuturi din organism.

Fructul care ar putea ajuta la prevenirea unor boli

Există, de asemenea, dovezi științifice că piersica poate fi de ajutor în lupta împotriva cancerului. Oamenii de știință de la Texas A&M AgriLife Research din SUA au descoperit multiple beneficii pentru sănătate ale extractului de piersică.

Potrivit unui comunicat de presă emis de centrul de cercetare, autorii studiului au efectuat o serie de teste pe șoareci și au descoperit că extractul de piersică reduce metastazele cancerului de sân la șoareci. Cu alte cuvinte, a redus șansele ca cancerul să se răspândească în alte organe.

„Un tip agresiv de celule de cancer de sân, MDA-MB-435, a fost implantat sub pielea șoarecilor, iar ceea ce am observat a fost o inhibare a unei gene marker în plămâni după câteva săptămâni, ceea ce indică o inhibare a metastazelor atunci când șoarecii consumau extract de piersici”, a declarat Luis Cisneros-Zevallos, care la momentul publicării cercetării era cercetător în domeniul alimentar la AgriLife Research.

Cercetarea, care, potrivit centrului de cercetare, a fost publicată în Journal of Nutritional Biochemistry, a reprezentat un prim pas important și ar putea indica un răspuns similar la oameni.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel