Fructul care ar putea ajuta la prevenirea unor boli precum cancerul sau anemia

O alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume, poate ajuta la prevenirea mai multor afecțiuni. Acesta este cazul, de exemplu, al piersicii, un aliment care poate fi găsit cu ușurință în magazine.

Pentru început, s-a constatat că este un fruct cu puține calorii și cu un nivel bun de vitaminele A și C. Potrivit companiei chiliene Vitamina, specializată în nutriție, piersicile sunt o bună sursă de apă, astfel că pot fi un bun adaos la dieta persoanelor cu probleme de hidratare sau care practică frecvent sport.

„Fibrele conținute în piersici ajută la prevenirea creșterii glicemiei, deci este un instrument excelent pentru menținerea unui nivel adecvat al zahărului din sânge”, precizează compania Vitamina.

De asemenea, se consideră că poate ajuta la prevenirea unor boli. De exemplu, poate fi utilă în prevenirea anemiei feriprive, care apare atunci când pacienții au niveluri scăzute de fier în sânge.

Acest lucru se datorează faptului că piersicile au aproximativ 0,3 miligrame de fier la 80 de grame. De asemenea, acestea sunt bogate în vitamina C, care facilitează organismului absorbția fierului care se găsește în alte alimente.

Acest lucru poate contribui la îmbunătățirea nivelului de energie al pacienților și susține construirea țesutului conjunctiv, care este esențial pentru protejarea și articularea altor țesuturi din organism.

Fructul care ar putea ajuta la prevenirea unor boli

Există, de asemenea, dovezi științifice că piersica poate fi de ajutor în lupta împotriva cancerului. Oamenii de știință de la Texas A&M AgriLife Research din SUA au descoperit multiple beneficii pentru sănătate ale extractului de piersică.

Potrivit unui comunicat de presă emis de centrul de cercetare, autorii studiului au efectuat o serie de teste pe șoareci și au descoperit că extractul de piersică reduce metastazele cancerului de sân la șoareci. Cu alte cuvinte, a redus șansele ca cancerul să se răspândească în alte organe.

„Un tip agresiv de celule de cancer de sân, MDA-MB-435, a fost implantat sub pielea șoarecilor, iar ceea ce am observat a fost o inhibare a unei gene marker în plămâni după câteva săptămâni, ceea ce indică o inhibare a metastazelor atunci când șoarecii consumau extract de piersici”, a declarat Luis Cisneros-Zevallos, care la momentul publicării cercetării era cercetător în domeniul alimentar la AgriLife Research.

Cercetarea, care, potrivit centrului de cercetare, a fost publicată în Journal of Nutritional Biochemistry, a reprezentat un prim pas important și ar putea indica un răspuns similar la oameni.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

6 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

7 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

7 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

8 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia