Sari la conținut

Fructul care ar putea ajuta la reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

S-a demonstrat că un aliment popular pentru micul dejun îmbunătățește controlul zahărului din sânge și reduce riscul de diabet de tip 2.

Un nou studiu a analizat date pe mai mult de 6.000 de adulți, cu vârste cuprinse între 45 și 84 de ani, și a constatat că, consumul de avocado poate reduce riscul de diabet de tip 2 – mai ales la persoanele cu un „biomarker de aport de avocado” în sânge.

Descoperirile, publicate în The Journal of Nutrition, au sugerat că modul în care metabolizăm alimentele poate avea un impact direct asupra sănătății noastre.

Analizând datele de la 6.224 de adulți în vârstă, cercetătorii s-au interesat în mod deosebit de cât avocado a consumat o persoană, precum și de nivelul de zahăr din sânge și de insulină. Ei s-au uitat la metaboliții specifici din sânge, ceea ce indică faptul că cineva a mâncat un avocado.

S-a arătat că pentru unii oameni, avocado poate fi benefic pentru echilibrul zahărului din sânge, dar nu neapărat pentru toată lumea.

beneficii avocado
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Studiile anterioare au descoperit, de asemenea, că avocado are un impact pozitiv asupra riscului de diabet de tip 2.

Medic: O dietă sănătoasă și activitatea fizică previn diabetul de tip 2

La începutul acestui an, cercetătorii de la Colegiul de Medicină Baylor au studiat modul în care consumul de avocado influențează șansa de a dezvolta această afecțiune.

Dr. Alexis Wood, profesor asistent de pediatrie – nutriție la Centrul de Cercetare în Nutriție pentru Copii USDA/ARS de la Baylor și Spitalul de Copii din Texas, a declarat:

„O dietă sănătoasă și activitatea fizică sunt cele mai eficiente schimbări ale stilului de viață pentru a gestiona și a preveni diabetul de tip 2. Sunt interesat să identific alimentele care pot fi încorporate în dietă, care sunt populare și ușor de preparat și consumat.”

Studiul, publicat în Journal of Diabetes Mellitus, a folosit seturi de date existente de la o populație mare de adulți hispanici din Statele Unite, iar participanții au fost clasificați ca consumatori de avocado și non-consumatori pe baza rapoartelor despre ceea ce au mâncat în două zile obișnuite.

Participanții au fost rugați să-și amintească toate alimentele și băuturile consumate în ultimele 24 de ore, inclusiv modul în care au fost preparate aceste alimente, timp de două zile tipice cu ajutorul unui dietetician înregistrat.

Ei au estimat asocierea consumului de avocado cu probabilitatea de a dezvolta diabet de tip 2,  pe o perioadă de urmărire de șase ani.

Pe lângă faptul că are un impact pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge, avocado poate ajuta oamenii să slăbească și să scadă colesterolul.

Grăsimile sănătoase, cunoscute sub denumirea de grăsimi mononesaturate, vă pot ajuta să vă simțiți sătul pentru mai mult timp.

Grăsimile ajută, de asemenea, la menținerea nivelului de colesterol HDL „bun”, reducând în același timp nivelul de colesterol LDL „rău” din sânge.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: