marți, mai 30, 2023

Fructele sunt elemente de origine vegetală care ar trebui să facă parte dintr-o dietă nutritivă. Consumul regulat al acestei grupe de alimente oferă organismului o cantitate mare de vitamine și alți nutrienți, substanțe esențiale pentru buna funcționare a diferitelor sisteme ale organismului.

Aceste alimente sănătoase pot fi incluse în dietă în diferite moduri. Sunt ideale de consumat la micul dejun pentru a începe ziua într-un mod sănătos, la prânz pentru a savura un desert perfect și la cină pentru a merge la culcare fără a supăra stomacul.

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...

De exemplu, consumul regulat de fructe este atât de important pentru organism, încât un fruct în special iese în evidență, deoarece are capacitatea de a reduce riscul de boli degenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson. Înainte de a-l cunoaște, este indicat să discutăm despre aceste afecțiuni.

Pe de o parte, Alzheimer „este o afecțiune a creierului care se agravează în timp. Ea se caracterizează prin modificări la nivelul creierului care au ca rezultat depozite de anumite proteine. Boala Alzheimer face ca creierul să se micșoreze, iar celulele cerebrale mor în cele din urmă. Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, un declin treptat al memoriei, gândirii, comportamentului și abilităților sociale”, explică institutul de cercetare Mayo Clinic.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru funcția hepatică. Terapeut: ”Mămăli...

„Aceste schimbări afectează capacitatea de funcționare a unei persoane. Printre primele semne ale bolii se numără uitarea unor evenimente sau conversații recente. În timp, aceasta progresează până la o problemă severă de memorie și pierderea capacității de a îndeplini sarcinile zilnice”, adaugă organizația.

Parkinson este o boală care este legată de mișcare. Aceasta apare atunci când neuronii nu produc suficientă dopamină. Principalele simptome ale acestei afecțiuni sunt tremurăturile la nivelul mâinilor, brațelor și picioarelor. De asemenea, cauzează adesea rigiditate în aceste zone și lentoarea mișcărilor.

Te-ar mai interesa: Semne prevestitoare de Alzheimer care apar cu apro...

În timp, boala se deteriorează, ceea ce îi împiedică pe bolnavi să își desfășoare activitățile obișnuite. Merită menționat faptul că unele persoane ajung să sufere de depresie ca urmare a bolii. De obicei, această tulburare apare la bătrânețe, imediat după vârsta de 60 de ani.


Fructul care reduce riscul de Alzheimer

Acum, așa cum am menționat în paragrafele anterioare, există un fruct în special care reduce riscul de Alzheimer și protejează împotriva unei boli precum Parkison. acesta este mărul. Acesta este mărul, potrivit site-ului Mejor con Salud.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

„Datorită conținutului său de antioxidanți, s-a demonstrat că aportul de suc natural de mere este benefic în reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer sau de îmbătrânire prematură a creierului”. În plus, „consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi merele, joacă un rol important în prevenirea bolii Parkinson. Acest lucru este sugerat de un studiu realizat de Asociația americană a merelor”.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

În cazul în care mărul urmează să fie consumat sub formă de suc, este de o importanță vitală să se prepare băutura și să se consume fără zahăr sau îndulcitori artificiali, deoarece aceștia strică beneficiile fructului și cresc glicemia, ceea ce poate duce la diabet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private