Fructul care scade glicemia cu aproape 20% în doar o oră. De nelipsit din dieta diabeticilor!

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei asupra diabetului de tip 2. Cercetările au arătat că adoptarea unei diete corecte duce la pierderea în greutate şi, în multe cazuri, la remisia acestei boli. 

Astfel, s-a demonstrat ca dietele cu formule complete din punct de vedere nutrițional, dar cu un conținut scăzut de calorii, reprezintă cea mai eficientă abordare alimentară pentru a opentru a ţine sub control glicemia la diabetici.

Glicemia crește ca răspuns la alimente, așa că dacă aveți diabet de tip 2 ar trebui să mâncați alimente care încetinesc creșterea zahărului din sânge după masă. S-a demonstrat că anumite alimente au un efect pozitiv asupra scăderii nivelului ridicat de zahăr din sânge. Printre acestea se numără și un fruct uscat.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Oamenii de știință și-au propus să investigheze efectul consumului regulat de stafide, în comparație cu gustările procesate alternative, asupra nivelului de glucoză (zahăr din sânge) și al altor factori de risc cardiovascular la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Participanții la studiu care au consumat stafide au avut o reducere semnificativă a nivelului glicemiei după doar o oră. În plus, în comparație cu participanții la studiu care au mâncat gustări la pachet, cei care au mâncat stafide au avut o reducere cu 19% a glicemiei a jeun și o reducere cu 0,12% a HbA1c”, spune nutriționistul Igor Strokov.

Testarea glicemiei este esenţială

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).

Mulți pacienți cu diabet nu reușesc să identifice problema și să înțeleagă prin orice simptome clare că au nevoie de consultație medicală. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge nu se simt adesea până când nivelurile sunt într-adevăr prea mari.

De aceea, controlul și urmărirea sunt recomandate cu tărie, mai degrabă decât să se bazeze pe manifestarea simptomelor și să se determine starea de sănătate doar pe baza acestora. Cu toate acestea, dacă ar fi să identificăm simptomele glicemiei crescute, două simptome ies în evidență ca fiind primele și cele mai recunoscute.

Pericolele hiperglicemiei

Nivelul ridicat de zahăr din sânge sau hiperglicemia pot afecta persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și de tip 2. Mulți dintre aceștia pot să nu recunoască simptomele, mai ales dacă nu sunt bine informați, iar acest lucru creează un pericol real de afectare a nervilor, vaselor de sânge și a organelor acestora dacă nivelurile lor de zahăr din sânge rămân ridicate prea mult timp.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

11 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

11 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

12 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

12 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

13 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

13 ore ago

Citeste si: