Sari la conținut

Dieta hipo-calorică revoluţionară indicată diabeticilor – topeşte zahărul din sânge şi kilogramele în plus

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei asupra diabetului de tip 2. Cercetările au arătat că pierderea în greutate poate duce la remisia acestei boli. 

Federația Internațională de Diabet estimează că diabetul zaharat va afecta 643 de milioane de oameni din întreaga lume până în 2030. Numeroase studii au descoperit că dietele foarte scăzute în aportul caloric și care folosesc înlocuitori de mese au fost cea mai eficientă modalitate pentru ca persoanele cu diabet de tip 2 să își gestioneze greutatea.

Potrivit recomandărilor europene pentru gestionarea diabetului emise de Grupul de Studiu pentru Diabet și Nutriție (DNSG) al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), dietele continut scazut și foarte scazut de calorii (aproximativ 840 kcal/zi) si care au la baza produse dietetice cu formule de înlocuire totala a meselor (shake-uri, supe, mese partial solide), au fost cele mai eficiente pentru pierderea în greutate comparativ cu alte diete de slăbire.

Astfel, s-a demonstrat ca dietele cu formule complete din punct de vedere nutrițional, dar cu un conținut scăzut de calorii, si care înlocuiesc in totalitate mesele, sunt cea mai eficientă abordare alimentară pentru a obține remisia diabetului de tip 2.

Dieta hipo-calorică revoluţionară

Pentru a putea pierde în greutate cu ușurință trebuie să optați pe o dietă sigură și eficientă. Cea mai simpla și versatilă dietă VLCD ( very low calorie diet) este Nupo.

Un tip de dietă care a deschis calea pentru regimurile de slăbire, facandu-le mai sănătoase pentru organism, cu produse care conțin toate vitaminele, mineralele, proteinele și fibrele esențiale – o compoziție completă care elimină kilogramele în plus, oferind în același timp toată nutriția de care are nevoie organismul.

Dieta de slăbit Nupo cu peste 35 de studii științifice (cele mai multe din lume) și peste 41 de ani de experiență, este alternativa sigură și sănătoasă la dietele deja existente și oferă produse dietetice pentru cei care doresc să urmeze o dietă de slăbit și să mențină o greutate stabilă.

Acest tip de dietă este recomandată a fi urmată minimum 3 săptămâni. Ea înlocuiește complet toate mesele zilnice și include 6 mese pe zi (6 plicuri de hrană gata pentru preparat într-un minut).

dieta cu portocale
Sursă foto: Naranjas as Dia

Dieta Nupo are numeroase beneficii asupra sănătății: reduce și normalizează hipertensiunea arterială și hipertensiunea pulmonară, normalizează glicemia în diabetul zaharat de tip 2, scade concentrația acizilor grași din sânge (ex. trigliceride) și echilibrează nivelul colesterolului.

În plus, scade riscul de boli cardiovasculare, riscul complicațiilor diabetului zaharat şi riscul de cancer de colon și de sân. De asemenea, reduce episoadele de apnee în somn (sforăitul), ameliorează afecțiunile osteo-articulare şi normalizează oxigenarea sângelui.

Dieta de slăbit Nupo este un nou tip de dietă în România ce are la bază peste 40 de studii științifice (cele mai multe din lume) și 41 de ani de experiență. Este săracă în calorii, dar are la bază toți nutrienții de care organismul are nevoie.

Potrivit specialiştilor, o femeie cu o greutate de 75 kg va putea pierde în 8 săptămani aproximativ între 7,5-11 kilograme, prin înlocuirea totală la alimentației cu Dieta Nupo. Această înseamnă, că după 8 săptămâni, va ajunge la o greutate de aproximativ 64-67,5kg.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: